29 / 04 / 2024

İstanbul Sapphire “Dünya Saati” için ışıkları kapatacak

İstanbul Sapphire “Dünya Saati” için ışıkları kapatacak

2007 yılında WWF organizasyonuyla Sidney'de başlayan ve bu yıl Türkiye'nin de bulunduğu 83 ülkenin katılımıyla gerçekleşen“Dünya Saati” hareketine İstanbul Sapphire de destek veriyor.



Avrupa'nın ve Türkiye'nin en yüksek binası olan ve yapısı itibariyle çevre dostu, enerjiyi verimli olarak kullanan yeşil bina konseptli İstanbul Sapphire, “Dünya Saati” hareketi için saat 20.30 – 21.30 arasında ışıklarını kapatacak.





Toronto CN kulesi, Sidney Opera Binası, İtalya Cumhurbaşkanlığı, Giza Piramitleri ve Eyfel Kulesi gibi birçok ünlü ve tarihi binanın ışıklarını kapatacağı günde, Türkiye'den harekete katılan birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra İstanbul'un modern yüzünün simgesi olan İstanbul Sapphire de “Dünya Saati” hareketine katılan önemli yapılar arasında yerini alacak.





Küresel iklim değişikliğine karşı gerçekleştirilen “Earth Hour (Dünya Saati)” eylemine destek verecek olan İstanbul Sapphire'de, sadece ışıklar kapatılmakla kalmayacak, aynı zamanda tüm binada inşaata da bir saat süreyle ara verilecek.





 


Geri Dön