27 / 04 / 2024

İstanbul Sapphire'deki 47 rezidans 90,6 milyon dolara satıldı!

İstanbul Sapphire'deki 47 rezidans 90,6 milyon dolara satıldı!

Kiler GYO, İstanbul Sapphire'deki 47 adet rezidans dairesini 90 milyon 594 bin dolar + KDV bedelle Mehrdad Safari'ye sattı.



Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamu Aydınlatma Platformu'nda İstanbul Sapphire'deki toplu rezidans satışıyla ilgili açıklama yaptı.


Kiler GYO,  İstanbul Sapphire'de bulunan 47 rezidans dairesini  İranlı işadamı Mehrdad Safari'ye sattı.


Kiler GYO'nun kamuya açıklanmış son finansal tablolarında stoklar ve diğer duran varlıklar hesabında 111 milyon 882 bin 254 TL kayıtlı değeri ile taşınan 47 adet İstanbul Sapphire rezidans dairesinin 90 milyon 594 bin USD+KDV bedel ile Mehrdad Safari' ye toplu satışı gerçekleştirildi.


Mehrdad Safari kimdir?


Kiler GYO'nun KAP açıklaması;

Şirketimizin kamuya açıklanmış son finansal tablolarında stoklar ve diğer duran varlıklar hesabında 111.882.254 TL kayıtlı değeri ile taşınan 47 adet İstanbul Sapphire rezidans dairesinin 90.594.000 USD+KDV  bedel ile Mehrdad Safari' ye toplu satışı gerçekleştirilmiştir.

Yatırımcılarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'dan KAP'a yapılan açıklamada "Şirketimizin kamuya açıklanmış son finansal tablolarında stoklar ve diğer duran varlıklar hesabında 111.882.254 TL kayıtlı değeri ile taşınan 47 adet İstanbul Sapphire rezidans dairesinin 90.594.000 USD+KDV bedel ile Mehrdad Safari'ye toplu satışı gerçekleştirilmiştir" denildi.


Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, söz konusu daireleri alan kişinin İranlı bir iş adamı olduğunu belirtti. Nahit Kiler'in verdiği bilgilere göre, 45 yaşındaki Mehrdad Safari'nin ülkesi İran'da gıda ve gayrimenkul sektöründe yatırımları bulunuyor. Kiler, "Mehrdad Safari daha önce bizim Sapphire projesinden bir daire kiralamıştı. Daha sonra bu daireyi satın aldı. Çocukları İstanbul'da okuyor. Bizden aldığı dairelerin bir kısmında yakın akrabaları oturacak. Kalan dairelerin bir bölümünü de kiralar veya satar. Satış işlemi dün gerçekleşti."


ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜNDE KDV YÜZDE 1 

Kiler, Mehrdad Safari'nin, Avrupa ve ABD'de de gayrimenkul yatırımları olduğunu söyledi. Kiler, satışını yaptıkları 47 daireden önemli bir bölümünde KDV oranın yüzde 1, bir kısmında ise yüzde 8 olduğunu söyledi.


56 KATTAN OLUŞUYOR

İstanbul Levent'te bulunan Sapphire rezidans  262.5 metre anten yüksekliği ile Avrupa'nın (Moskova hariç) en yüksek rezidansı konumunda. Karma bir proje olma özelliği taşıyan Sapphire'in inşaatına 2006 yılında başlandı; Mart 2011'de tamamlandı. Proje, 10 bodrum ve yer üstünde 56 kattan oluşmakta.


Hürriyet 




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Türkiye'nin en yüksek binası Sapphire’de blok satış gerçekleştirdi.


Kiler GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, Mehrdad Safari adlı İranlı işadamı, 90 milyon 504 bin dolar + KDV bedelle 47 rezidans satın aldı.


Böylece inşaatına 2006 yılında başlanan ve yapımı 2011 yılında tamamlanan Sapphire’de tüm rezidanslar satılmış oldu. 152 milyon dolar değer biçilen Sapphire AVM ve Seyir Terası halen Kiler GYO’nun elinde bulunuyor.


İstanbul'un 4. Levent semtinde bulunan Sapphire, 262.5 metre anten yüksekliği ile Avrupa’nın (Moskova hariç) en yüksek residence binası.


Konut, avm, seyir terası kullanımlarının bir arada yer aldığı karma bir proje olan Sapphire 10 bodrum ve yerüstünde 56 kattan oluşuyor.



Sözcü


Geri Dön