23 / 11 / 2024
fuzul

İstanbul Tasarım Bienali 13 Ekim'de başlayacak!

 İstanbul Tasarım Bienali 13 Ekim'de başlayacak!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Eren Holding, Koray Şirketler Topluluğu, Vestel ve VitrA eş sponsorluğunda, 13 Ekim-12 Aralık 2012 tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienali hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor




İLK İSTANBUL TASARIM BİENALİ İÇİN HAZIRLIKLAR 

TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR




İstanbul Tasarım Bienali, 13 Ekim – 12 Aralık 2012 tarihleri arasında, Emre Arolat ve Joseph Grima küratörlüğünde, Londra Tasarım Müzesi Direktörü ve aynı zamanda İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi olan Deyan Sudjic’in önerisi ile belirlenen “Kusurluluk” (Imperfection) teması altında gerçekleştirilecek. İstanbul Tasarım Bienali kentsel tasarım, mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı, grafik tasarım, moda tasarımı, yeni medya tasarımı gibi başlıca alanlar ile ilgili tüm yaratıcı ürün ve projeleri kapsayacak. 


Bienal küratörleri Emre Arolat “Musibet” ve Joseph Grima ise “Adhokrasi” sergileri ile bienalin “Kusurluluk” (Imperfection) temasını ayrı ayrı yorumlayarak gerçekleştirecekleri çalışmalarla iki farklı yaklaşım sunacak.  Emre Arolat’ın sergisi İstanbul Modern, Joseph Grima’nın sergisi ise Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda yer alacak. Bienal kapsamında küratöryal sergilerin yanı sıra,  üniversitelere yönelik olarak düzenlenen akademi programı projeleri, atölye çalışmaları sergileri ile paralel katılımcı etkinlikleri, iki ay süresince şehrin farklı noktalarına yayılacak.


İstanbul Tasarım Bienali Proje Başvuruları Tamamlandı 


İstanbul Tasarım Bienali küratörlerinin, bienalin teması "Kusurluluk" (Imperfection)’u ayrı ayrı yorumlayarak oluşturdukları, Emre Arolat’ın “Musibet”, Joseph Grima’nın ise “Adhokrasi” başlıklarını taşıyan sergileri için proje başvuruları 2 Haziran tarihinde tamamlandı. Kentsel tasarımdan (çevresel, kentsel ve bölgesel planlama) mimariye, endüstriyel tasarımdan fotoğraf, grafik, moda, tekstil ve interaktif tasarıma, ilgili tüm diğer yaratıcı alanlar da dâhil olmak üzere çok geniş bir yelpazeye sahip olacak sergilere toplam 514 başvuru yapıldı. 


Her iki sergi için Türkiye’den toplam 236 proje başvurusu gelirken, ABD, Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Yunanistan’ın da olduğu 48 farklı ülkeden toplam 278 başvuru yapıldı. 


Emre Arolat, “Musibet: Büyük Dönüşüm Ekseninde, Tasarımda Bağlam ve Anti-Bağlam’ın Estetizasyonu” başlığını taşıyan sergisinin küratoryel çerçevesini, şimdiki zamanın İstanbul’unu kentsel ve mimari tasarım bağlamında irdeleyerek oluşturacak. “Dönüşüm” ve “Anti-Bağlam” gibi iki ana başlıktan oluşan bu kurgunun ilk başlığında, İstanbul’da gündemde olan kentsel dönüşüm projeleri, ikinci başlıkta ise yenidünyanın evrensel kabulleri, yeni teknolojilerdeki değişimler, mimari ve moda tasarımı pratikleri arasındaki paralellik tartışılacak.


Joseph Grima’nın bürokrasinin tam karşıtı olan “Adhokrasi” başlığını taşıyan sergisi ise tasarım dünyasında son dönemdeki en belirgin değişikliklerden biri olan, son kullanıcının artık tasarım ve üretim sürecinin bir parçası olması eğiliminden yola çıkarak; tasarımcı, kullanıcı, üretici arasındaki geleneksel ilişkilere ve ağır işleyen bürokratik süreçlere meydan okuyan, dinamik karmaşık ve yenilikçi bir yapıya sahip olacak.


İstanbul Tasarım Bienali “New City Reader” Gazetesi ile Sokaklarda


İstanbul Tasarım Bienali, “New City Reader” gazetesiyle sokaklara yayılıyor. Bienalin sonuna kadar, iki haftada bir yayımlanan ve şehrin farklı noktalarına asılan veya dağıtılan “New City Reader” gazetesinin farklı başlıklarla hazırlanan her sayısında kent, mimari ve kamusal alana dair makaleler yer alıyor. 


Gazetenin Ağustos ayında yayınlanan “Mektuplar/ Letters” başlıklı sayısında, yazar Orhan Pamuk, yazar Joseph Kanon, mimarlık tarihçisi Charles Jencks, küratör, eleştirmen, sanat tarihçisi Hans Ulrich Obrist, mimar Alejandro Zaero-Polo gibi dünyaca tanınmış 18 ismin İstanbul’u farklı yönleriyle anlattığı hikaye ve mektupları yer aldı. “Mektuplar/ Letters” sayısının konuk editörlüğünü ise 2013 Lizbon Mimarlık Trienali Şef Küratörü Beatrice Galilee üstlendi.  


Dünyaca ünlü yazar Orhan Pamuk, “Boğaz’ın Suları Çekildiği Zaman” başlıklı yazısında, İstanbul için bir gelecek senaryosunu paylaşıyor. Yazar Joseph Kanon, mektubunda bugünün İstanbul’u ile 1945 yılını karşılaştırırken, mimarlık tarihçisi Charles Jencks binlerce yıllık tarihi yapıya sahip İstanbul’da kentleşmenin doğuracağı sonuçlara dair sorular soruyor. Küratör, eleştirmen, sanat tarihçisi Hans Ulrich Obrist, geleceğin İstanbul olduğunu, yazar ve şair Édouard Glissant’ın dizelerine yer vererek anlatıyor. Mimar Alejandro Zaero-Polo ise Ayasofya Müzesi’nin mimarı Milet'li İsidoros’a yazdığı mektupta Ayasofya’nın geçmişine ve bugününe değiniyor.  


Gazetenin Ağustos ayında yayınlanacak “Endüstri / Industry” başlıklı 6. sayısının konuk editörlüğünü Arkitera Mimarlık Merkezi'nin yönetim kurulu üyesi Ömer Kanıpak üstleniyor. New City Reader gazetesinin Eylül ayında yayınlanacak 7. sayısının başlığı “Finans / Financial” olacak ve konuk editörlüğünü Th-ey yapacak. Eylül ayında ayrıca “Otomotiv / Automotive” başlıklı ve konuk editörlüğünü tasarım stüdyosu Superpool’un yaptığı gazete de sokaklarda yerini alacak.


“New City Reader” gazetesinin her sayısının editörlüğünü, mimar, teorisyen ve araştırmacılardan oluşan konuk editörler üstleniyor. İstanbul Tasarım Bienali küratörlerinden, tasarımcı Joseph Grima tarafından ilk defa 2011 yılında New Museum for Contemporary Art (New York)’ta gerçekleştirilen The Last Newspaper sergisi kapsamında yayımlanan New City Reader, Grima’nın küratöryel yaklaşımının bir parçası olarak, bienalin sonuna kadar İstanbul’da da yer alacak. İki haftada bir yayımlanan ve asılan sokak gazetesinin her sayısı 1.000 adet basılıyor ve çeşitli kamusal alanlarda ücretsiz olarak dağıtılıyor. 


Mayıs ayından itibaren 5 sayının yayınlandığı “New City Reader” gazetesinde şimdiye kadar aralarında Levent Şentürk, Murat Güvenç, Uğur Tanyeli, Korhan Gümüş, Kazys Varnelis, Stavros Stavrides, Aslı Kıyak İngin, Artin Usta ve Sevgi Ortaç gibi akademisyen, yazar, mimar, eleştirmen, sanatçı ve kent sosyoloğunun yazıları yer aldı. “Gündem” (Agenda) konulu ilk sayının konuk editörlüğünü İstanbul Tasarım Bienali Küratörü Joseph Grima, “Eşik/Threshold” konulu ikinci sayının konuk editörlüğünü Adhokrasi küratöryal ekip üyesi Pelin Tan yaptı. “Bulmaca / Puzzle” başlıklı üçüncü sayı Terra Incognita adlı bir yap-boz olarak tasarlandı. Terra Incognita, Demilit (Decoding Military Landscapes) tarafından yazıldı. “Yıldız Falı / Horoscope” başlıklı dördüncü sayının konuk editörlüğünü ise İstanbul Tasarım Bienali küratörlerinden Emre Arolat üstlendi. Toplamda 16 sayı olması planlanan gazetenin içeriğine http://istanbultasarimbienali.iksv.org web sitesinden ulaşılabilir.



Akademi Programı Kapsamında 26 Üniversitenin 74 Bölümünden 

“Kusurluluk” Üzerine Özel Proje Sergileri 


İstanbul Tasarım Bienali, eğitim dünyasının etkinliklere katılımını sağlamak ve bienalin ana teması "Kusurluluk" (Imperfection) hakkında daha farklı bakış açıları sunan bir içeriğe ulaşmak amacıyla, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Kıbrıs’ta bulunan 26 üniversitenin 74 bölümü ile işbirliği gerçekleştiriyor. Üniversitelerin, kentsel tasarım, mimarlık, endüstriyel ürün tasarımı, grafik tasarım, iç mimarlık, yeni medya tasarımı, moda tasarımı ve iletişim tasarımı disiplinlerindeki bölümleri, 2011-2012 akademik yılı içerisinde, bienal teması üzerine birçok farklı açılımla gerçekleştirilen atölyeler, ders projeleri ve yarışmalarla ortaya çıkan değişik ürün ve fikirler sunacak. Bunun yanı sıra, panel ve kolokyum gibi etkinliklerle, tasarım bienali izleyicilerine farklı alanlarda zengin bir içerik sunulacak.


Akademi Programı’na katılan üniversiteler, projelerini İstanbul’daki kampuslerde veya kendi belirledikleri mekânlarda sergileyecekler. Bu sayede bienal süresince bienal takipçileri, bu projeleri şehrin dört bir yanına yayılan mekanlarda ücretsiz olarak izleme fırsatı yakalayacak. 


Akademi Programı’na katılan üniversiteler arasında; Anadolu Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Moda Akademisi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi,  İzmir  Ekonomi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, T.C. Beykent Üniversitesi, T.C İstanbul Kültür Üniversitesi, T.C. Maltepe Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor.


İstanbul Tasarım Bienali, Türkiye’de tasarım eğitiminin öneminin altını çizerek, tasarım eğitimi konusunda fikir vermeyi amaçlayan Akademi Programı ile üniversite öğrencilerini yerli ve yabancı bienal izleyicileriyle buluşturacak. Türkiye’nin ilk Tasarım Bienali’ne entegre edilen program, aynı temanın farklı yorumlarını tek bir platformda toplayarak, üniversitelerarası akademik etkileşimi de artırmış olacak.




İstanbul Tasarım Bienali Kapsamında Gerçekleştirilen 

Atölye Çalışmaları İzleyici ile Buluşuyor


İstanbul Tasarım Bienali’nin ön etkinlikleri kapsamında 22-27 Mart tarihlerinde, Türkiye’deki tasarım eğitimini ön plana çıkarmak, kurumları, öğrencileri ve sanayi temsilcilerini tasarımcılarla buluşturmak amacıyla, bienalin “Kusurluluk” (Imperfection) teması çerçevesinde bir dizi Atölye Çalışması gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak 9 farklı mekânda yürütülen 12 atölye çalışmasında, toplam 250’ye yakın üniversite öğrencisi, 30’a yakın uluslararası tasarımcı ve çeşitli firmalarla çalışma olanağı buldu. 


Atölye çalışmalarında tasarlanan ürünler ve projeler, bienalle eş zamanlı olarak farklı mekânlarda sergilenecek. 

İstanbul merkezli proje "Made in Şişhane" ve Köln merkezli Alman girişimi "Design Quartier Ehrenfeld" tarafından yürütülen  "More Than Design" atölyesi kapsamında, Şişhane ve Galata bölgesinde yer alan çaycı dükkânıı, okul, meydan, otel gibi mekânların her biri için özel aydınlatma üniteleri ve mobilyalar tasarlandı. Bu ürünler, çalışma sürecini aktaran film, kitapçık ve posterlerle birlikte, Galata sokaklarındaki çeşitli mekânlarda sergilenecek.


Uluslararası alanda öğrencilere yönelik tasarım ve mimarlık atölyeleri düzenleyen Domaine de Boisbuchet ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, kendi alanlarında uzmanlaşmış beş tasarımcının yürüttüğü beş farklı atölye çalışması gerçekleştirildi.


oVitrA’nın sponsorluğunda, İngiliz kil tasarımcısı Max Lamb’in önderliğinde gerçekleştirilen “Kil Fabrikası” temalı atölye çalışmasında öğrencilerin ürettiği kalem kutusu, peçetelik, mumluk, sütlük, kase, küllük, Türk kahvesi fincanı ve cezvesi, aydınlatma ünitesi, sosluk, lavanta dövücü ve yemek tabağı gibi 1.500 adet obje, VitrA’nın Nişantaşı mağazasında sergilenecek.


oTaylandlı ürün ve mobilya tasarımcısı Anon Pairot öncülüğünde ve Matraş sponsorluğunda gerçekleştirilen “Deri Tasarımı” atölyesi kapsamında üretilen ve toplam 48 parçadan oluşan 3 farklı koleksiyon, Matraş’ın Nişantaşı mağazasında sergilenecek. 


oFaslı tasarımcı ve mimar Amina Agueznay’ın önderliğinde gerçekleştirilen Takı Tasarımı Atölyesi’nde, karton, kâğıt, ip gibi tamamen doğal ve günlük malzemeler kullanılarak üretilen takıların sergisi, Mimarlar Odası’nda yer alacak. 


oNef sponsorluğunda, tasarımcı Luis Urculo tarafından yürütülen Mimarlık Atölyesi ve Marc Bretillot’nun yürüttüğü Yemek Tasarımı Atölyesi’nin çalışmaları da sergilenen projeler arasında yer alacak. 


Kentsel tasarım ve kent mekânlarında farkındalık yaratma konusunda uzmanlaşan TAG Platform’un liderliğinde ve Koray Şirketler Topluluğu sponsorluğunda gerçekleştirilen “Herkes için Tasarım” atölyesinde, sokaklar ve insanların, kentle ve kentteki tasarım problemleriyle olan ilişkileri ele alındı. Karaköy bölgesini hedefleyen çalışmalarda, günlük kullanıcıların karşılaştığı engelleri ele alan, bank kapmaca, yumurta taşıma, otobüs barfiksi gibi esprili oyunlar içeren Karaköy Olimpiyatları Kampanyası hazırlandı. Tüm bu çalışmalar bienal süresince Mimarlar Odası’nda sergilenecek.


Sürdürülebilir Yaşam İçin Tasarım ve İnovasyon Girişimi tarafından düzenlenen “Temel İhtiyaçlar İçin Tasarım” atölyesinde ise, günümüz tüketim toplumunun temel ihtiyaçlarının tanımlanması ve karşılanmasında tasarımın rolü irdelendi. Bu atölyeye ait çalışmalar da Mimarlar Odası’nda ziyaretçilere sunulacak. 


Sergilenecek diğer projeler arasında, farklı malzemelerin tasarımı konusunda uzmanlaşan SALON/Amsterdam tarafından ROMAN Hazır Giyim sponsorluğunda yapılan atölye çalışması; Vestel sponsorluğunda, hem Vestel Tasarım Ekibi tarafından gerçekleştirilen “Tasarımda Özelleştirme” atölyesi kapsamında üretilen ve beyaz eşyadan televizyona kadar uzanan bir dizi ürün tasarımı, hem de endüstriyel tasarımcı Stephan Burks yürütücülüğünde gerçekleştirilen atölye çalışması ve İstanbul Tasarım Bienali ekibi tarafından, Coca-Cola sponsorluğunda gerçekleştirilen “Geri Dönüşümlü Malzemelerle Mutlu Tasarımlar” başlıklı atölye çalışmasında tasarlanan objeler yer alıyor. 


İstanbul Tasarım Bienali’nde Yaratıcı Film Kuşağı Programı 


İstanbul Tasarım Bienali, Kasım ayında gerçekleştirilecek “Yaratıcı Film Kuşağı” ile bienal takipçilerine yaratıcı alanları kapsayan zengin bir seçki sunacak. Farklı ülkelerden yaklaşık 18 yaratıcı dökümanter filmin gösterileceği film kuşağında, mimarlıktan moda tasarımına, ürün tasarımı, grafik tasarım ve gastronomiden kentsel tasarıma uzanan bir yelpazedeki filmler, Mimarlar Odası, Pera Müzesi ve Fransız Kültür Derneği’nde gösterime sunulacak. 


“Yaratıcı Film Kuşağı” programında belgesel sinemacısı Gary Hustwit’in her biri farklı bir tasarım disiplinine odaklanan ve tüm dünyada büyük bir başarı kazanan ünlü tasarım üçlemesi, yönetmenin katılımıyla İstanbullu seyircilerle buluşacak. Üçlemede yer alan Helvetica, Objectified ve Urbanized filmlerinin özel gösterimlerine ek olarak, yönetmenin katılacağı özel bir oturum da düzenlenecek. Program kapsamında ayrıca Norman Foster, Karl Lagerfeld ve Philippe Starck gibi efsaneleşmiş tasarımcılar hakkındaki çeşitli filmler de bulunuyor.


“Yaratıcı Film Kuşağı”nda, tasarımcı ve sinemacıların katılacağı söyleşiler de gerçekleştirilecek. “Yaratıcı Film Kuşağı” programının gösterim günü ve seansları Eylül ayından itibaren www.istanbultasarimbienali.iksv.org adresinde duyurulacak.


İstanbul Tasarım Bienali’nde Etkinlikler 


İstanbul Tasarım Bienali çerçevesinde, yaratıcı alanlarda faaliyet gösteren firmalar, mimarlık ve tasarım stüdyolarına yönelik hazırlanan Paralel Katılımcı programı kapsamında, katılımcılar kendi kurumsal kültürlerini bienal izleyicisi ile paylaşacak. Program içerisinde yer alan firmalar kendi mekanlarında, bienal teması "Kusurluluk" (Imperfection) ile bağlantılı etkinlikler gerçekleştirerek, kendi özgün yorumlarını ziyaretçilere sunacak. 


Program kapsamında katılımcılar; atölye çalışmaları, sergi, seminer, söyleşi, ürün tanıtımları, tasarımcı sohbetleri, video gösterileri gibi katılımcı, etkileşimli ve/veya tasarım alanına artı değer koyabilecek etkinlikler düzenleyecekler. İstanbul Tasarım Bienali ziyaretçileri, bienal süresince, program kitapçığından veya internet sitesinden ulaşabilecekleri takvim aracılığıyla, İstanbul’un çeşitli semtlerinde yer alacak bu etkinlikleri takip edebilecekler. Paralel Katılımcı programına şu ana kadar katılan firmalar arasında, ARMAGGAN, Arzum, BMS, ÇEBİ, +D Group, Dhoku, Dilek Hanif, Ersa, Mozaik, NORDist, Koleksiyon Mobilya ve Zebra Design Factory yer alıyor. 


İstanbul Tasarım Bienali'nin etkinliklerinden biri olan "Tasarım Yürüyüşleri" kapsamında İstanbul'un farklı bölgelerinde seçilen tasarım odaklı ofis, mağaza, atölye ve imalathanelerin yanı sıra çeşitli mimari yapılar gezilecek. “Tasarım Yürüyüşleri” katılımcılara, tasarımın çeşitli disiplinlerine ve değişik evrelerine dair bilgi edinme ve gözlem yapma olanağı sunacak.


İstanbul Tasarım Bienali Yayınları


İstanbul Tasarım Bienali için üç yayın hazırlanıyor. Bienal sergileri ve paralel etkinliklerin yer alacağı ve Superpool tarafından tasarlanan yaratıcı kent haritası, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu ve İstanbul Modern’in yanı sıra etkinliklerin yapılacağı diğer mekânlarda ve İstanbul’un çeşitli merkezlerinde ücretsiz olarak dağıtılacak. Bienal kapsamındaki etkinliklerin tüm detaylarının yer alacağı program kitapçığı etkinlik girişleri ve IKSV gişesinden alınabilecek. Ayrıca, 3 ciltten oluşan bienal katalogu, bienal süresince satışta olacak. Katalogun tasarımını, İstanbul Tasarım Bienali web sitesinin tasarımı yapan ve aynı zamanda DOMUS Dergisi’nin tasarımcısı olan Marco Ferrari ile Elisa Pasqual gerçekleştiriyor.

İstanbul Tasarım Bienali Web Sitesi


İnteraktif bir mecra olarak tasarlanan İstanbul Tasarım Bienali web sitesi istanbultasarimbienali.iksv.org, bienalin tema metni, sergilerin kavramsal çerçevesi, bienal programı gibi genel bilgileri içeriyor. Bir blog olarak tasarlanan web sitesinde ayrıca, bienal süresince küratörlerin ve katılımcıların çeşitli yazı ve yorumlarına yer veriliyor. Editörlüğünü bienal küratörlerinden Joseph Grima ve ekibinin üstlendiği İstanbul Tasarım Bienali web sitesinin tasarımı ise, aynı zamanda DOMUS Dergisi’nin tasarımcısı olan Marco Ferrari ve Elisa Pasqual’a ait.   




İstanbul Tasarım Bienali Biletleri


İstanbul Tasarım Bienali Özel Biletiyle Siz de Bienalin Destekçisi Olabilirsiniz

İstanbul Tasarım Bienali için 150 TL’lik özel bilet alan izleyiciler, kişisel olarak katkıda bulunmanın yanı sıra bienal mekanındaki uygun bir alanda yer alacak panoda ziyaretçi isminin yer alması, bienal mekanlarını uzman rehberler eşliğinde gezme ayrıcalığı, sergileri ön izleme döneminde (11-12 Ekim) bienal ekibi ile gezme ayrıcalığı, bienale özel etkinlik ve partilere özel konuk ve tasarımcılarla birlikte katılım hakkı, tüm mekanlara sınırsız giriş hakkı, bienal rehberinin ücretsiz temini, bienal boyunca belirlenecek kafe, restoran, kitap ve müzik evlerinin yanı sıra İKSV Tasarım Mağazası’nda değişen oranlarda indirim hakkı kazanacaklar ve tüm bu ayrıcalıklar 2 kişi için geçerli olacak.


Bienalde Sınırsız Bilet 

İstanbul Tasarım Bienali için 50 TL’lik sınırsız bilet alan izleyiciler, sergi ön izleme döneminde tüm mekanlara sınırsız giriş hakkı, bienal rehberinin ücretsiz temini, bienal boyunca belirlenecek kafe, restoran, kitapevi ve müzik evlerinin yanı sıra İKSV Tasarım Mağazası’nda değişen oranlarda indirim hakkı kazanacaklar ve tüm bu ayrıcalıklar 2 kişi için geçerli olacak.



Diğer bilet kategorileri Eylül ayı içerisinde duyurulacaktır.


Lale Kart sahipleri bienal biletlerinde yine %25’e varan indirimden yararlanabilecek.



İstanbul Tasarım Bienali’nde Mekân ve Saatler 


İstanbul Tasarım Bienal Mekânları: Galata Özel Rum İlköğretim Okulu (Kemeraltı Cad. No:25 Galata, İstanbul) ve İstanbul Modern (Meclis-i Mebusan Caddesi, Liman İşletmeleri Sahası, Karaköy).


Bienal sergi mekânı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu her gün 10.00–19.00, İstanbul Modern ise 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak. Her iki mekân da Perşembe günleri saat 20.00'ye kadar açık olacak. Bienal sergileri 15 Ekim hariç, Pazartesi günleri kapalı olacak.




İSTANBUL BİENALİ BASIN TOPLANTISI VE BASIN AKREDİTASYONU

İstanbul Tasarım Bienali’nin 10 Ekim Çarşamba sabahı yapılacak basın toplantısından sonra, akredite olan basın mensupları 11 ve 12 Ekim günlerinde bienalin ön izlemesine katılabilecekler. İstanbul Tasarım Bienali basın toplantısını ajandalarınıza şimdiden kaydetmenizi rica ediyoruz.

Bienali haber amaçlı takip etmek isteyen basın mensupları, basın akreditasyonlarını 17 Ağustos 2012 tarihinden itibaren istanbultasarimbienali.iksv.org adresinden gerçekleştirebilirler. Akreditasyon için son başvuru tarihi 22 Eylül Cumartesi günü olarak belirlendi. 




Ayrıntılı bilgi için:

istanbultasarimbienali.iksv.org

www.facebook.com/istanbultasarimbienali

www.twitter.com/tasarimbienali



Geri Dön