27 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 97'si tamam!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 97'si tamam!

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, "Üçüncü havalimanıyla ilgili çalışmaların yüzde 97 oranında tamamlandığını ifade edebiliriz. Planlandığı ve kamuoyuna duyurulduğu şekilde de 29 Ekim günü inşallah açılacak." dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Sabah'ta yer alan habere göre; İbrahim Kalın, toplantıda 100 günlük eylem programının ilk 50 gününün detaylı bir şekilde ele alındığını söyledi. Kalın, projelerin büyük oranda takvime uygun bir şekilde hayata geçirildiğinin gözlemlendiğini belirterek, programın gerisinde kalan projelerle ilgili de gerekli tespit ve tedbirlerin de etraflı bir şekilde ele alındığını söyledi. Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu projeleri bizzat kendisi de yakından takip ediyor ama şu anda açıklanan takvim ve alınan mesafe itibarıyla tablonun memnuniyet verici olduğunu ifade edebiliriz." dedi. 

İstanbul Yeni Havalimanı nın yüzde 97 si tamam!

Kalan 50 gün içerisinde de takibin süreceğini söyleyen Kalın, bu çerçevede millet bahçeleri, millet kıraathaneleri, üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul gibi büyük çaplı projelerin de planlandığı şekilde uygulanmaya devam ettiğini belirtti. Kalın, "Özellikle üçüncü havalimanıyla ilgili çalışmaların yüzde 97 oranında tamamlandığını ifade edebiliriz ve planlandığı ve kamuoyuna duyurulduğu şekilde de 29 Ekim günü inşallah üçüncü havalimanına intikal olacak ve orada artık yeni havalimanından ulusal ve uluslararası uçuşlar başlamış olacak. Dolayısıyla oradaki takvimde herhangi bir değişiklik söz konusu değil, bunun özellikle altını çizmek istiyorum." şeklinde konuştu. 

 

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma tarihi belli oldu!
 


Geri Dön