19 / 05 / 2024

İstanbul'a 201 yeni erguvan otobüs alındı!

İstanbul'a 201 yeni erguvan otobüs alındı!

İstanbul Alibeyköy Meydanı' nda "Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattının Temel Atma ve 201 Erguvan Otobüsünün Hizmete Alım Töreni" düzenlendi. Otobüslerde engelli vatandaşlar için gerekli herşeyin olduğu bildirildi...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattının Temel Atma ve 201 Erguvan Otobüsünün Hizmete Alım Töreni"ndeki konuşmasında, göreve geldiklerinde otobüslerde ne temizlik ne de konfor olduğunu belirterek, bugün hizmete aldıkları 201 adet Erguvan otobüsünde her türlü yeni teknoloji olduğunu, havalandırma sistemlerinin, klimaların bulunduğunu, engelli vatandaşlar için gerekli olan her şeyin otobüslerde yer aldığını söyledi.


201 Erguvan otobüsünün İstanbul'un ve İstanbulular'ın hizmetine girdiğini dile getiren Erdoğan, bu hizmetin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul’da daha hızlı, daha konforlu, daha güvenli bir ulaşım hedefi doğrultusunda attığı önemli adımlardan biri olduğunu aktardı.


Erdoğan, özellikle engelli vatandaşların kullanımına uygun özellikleriyle öne çıkan bu sınıftaki otobüslerin sayısının bugün hizmete aldıklarıyla 973'e ulaştığını, bu otobüslerin sayısını 1500'e çıkartacaklarını kaydederek, bu büyük hizmetlerin, dev yatırımların İstanbul'a, İstanbullular'a hayırlı olmasını diledi.


Bu hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür eden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ekibini kutlayan Erdoğan, "İstanbul'un sadece İstanbul olmadığını" ifade ederek şöyle devam etti;


"İstanbul Türkiye'dir, Avrupa'dır, Asya'dır, tüm İslam coğrafyasının kalbidir. Batı medeniyetinin de, Doğu medeniyetinin de kalbidir, buluşma, kaynaşma noktasıdır. İstanbul’a bu gözle bakmayan, İstanbul’un özelliklerine nüfuz edemeyen hiç kimse İstanbul'u, İstanbullular'ı anlayamaz. Böyle bir şehre hizmet etmek, sadece siyasetle, sadece teknik bilgiyle mümkün olamaz. Bu şehre aşkla, sevdayla, tutkuyla bağlı olmayanlar onu anlayamaz, ona hizmet veremez."


Erdoğan, kendisinin İstanbul sevdasını anlatmaya gerek olmadığını, Kadir Topbaş başta olmak üzere her kademeden İstanbullular'a hizmet için çalışan arkadaşlarının, ilçe belediye başkanlarının da İstanbul’a aynı derecede şevkle, sevdayla bağlı olduğunu, bundan hiç şüphe olmaması gerektiğini aktardı.



AA


Geri Dön