03 / 05 / 2024

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

Açıldığında günde 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan İstanbul Bakırköy-Kirazlı metro hattında ilk ray kaynağı bugün yapıldı. 



İstanbul'da raylı sistemlerin Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattıyla birlikte 270 kilometreye ulaştığını belirten Karaismailoğlu, “İstanbul'u baştan aşağı modern raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz. İstanbul'da şu ana dek Gayrettepe- Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı metro hattı, Küçükçekmece-Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy- İstanbul Havalimanı ve Altunizade-Çamlıca Bostan Bulvarı hattı ile Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir metro hattı, Kazlıçeşme -Sirkeci raylı sistem hattı ve yaya odaklı yeni nesil ulaşım projesi ve şu anda bizleri bir araya getiren Bakırköy'ü sahilden başlayıp Bahçelievler, Güngören, Bağcılar, Kirazlı'ya bağlayacak Metro hattı projesi olmak üzere 96 kilometre uzunluğunda, 6 hatta 7 gün 24 saat durmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İSTANBUL’A 363 KİLOMETRELİK DEMİR AĞ!

Yapımı devam eden projelerin bittiğinde İstanbul'un raylı sistem ağının 363 kilometreye çıkacağını belirten Bakan, “İstanbul ulaşım ana planı İstanbul'un 1.100 kilometre metro hattına ihtiyaç duyduğunu ortaya koyuyor. Bu sebeple İstanbullular,  İstanbul'da metro yatırımlarının birinci kademede sorumlusu konumunda bulunan İBB'nin de görevlerini ve sorumluluklarını hatırlamasını bekliyor. Bu hattımız hizmete açıldığı zaman 25 senelik süre içinde 1.2 milyar dolar ekonomik kazancı olacak” diye konuştu.

Ünlü yatırımcıdan dikkat çeken Bitcoin tahmini! Kripto parada düşüş sürecek mi?

Ankaralılar dikkat! Yüzde 25 zam geldi! 200 gram ekmeğin yeni fiyatı 5 TL oldu!

Sözleşmeli personeli heyecanlandıran açıklama! Çalışma tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü açıklayacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön