25 / 05 / 2024

İstanbul'a dev proje teklifi TBMM'ye sunuldu! Personele ödenecek ücretin detayları da netleşiyor

İstanbul'a dev proje teklifi TBMM'ye sunuldu! Personele ödenecek ücretin detayları da netleşiyor

İstanbul Finans Merkezi Kanun Teklifi TBMM'de. Teklife göre; bankacılık, sermaye piyasaları, sigortacılık, finansal kiralama, faktoring ve benzeri piyasalar altında yer alan faaliyet, hizmet ve işlemler, merkezde finansal faaliyet’ olarak yürütülecek.



TÜRKİYE VARLIK FONU ŞİRKET KURACAK

İFM'de tüm altyapı ve üstyapının işletilmesi, yönetilmesi, bağımsız bölümlerin ve alanların kiralanması ile kamuya ait olan ve imar planında belirlenen fonksiyonlar doğrultusunda ilgili kurumlara tahsis edilmiş alanlar hariç olmak üzere umumi hizmetlere ayrılmış yol, meydan, yeşil alan, park ve benzeri yerlere dair her türlü yönetim faaliyeti, 20 yıl süreyle Türkiye Varlık Fonu tarafından kurulan anonim şirket tarafından yürütülecek. Teklifte ayrıca, katılımcılara Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından katılımcı belgesi verilmesi öngörülüyor. Buna göre; katılımcı belgesi, katılımcılar tarafından yürütülecek faaliyetlerine göre farklı tip ve nitelikte düzenlenecek. Katılımcı belgesi verilmesine, katılımcı belgesi muafiyet koşullarına, katılımcı belgesinin askıya alınması ve iptaline ilişkin hususlar dahil, katılımcı belgesine dair usul ve esaslar, uygulama yönetmeliğinde düzenlenecek.

İstanbul a dev proje teklifi TBMM ye sunuldu! Personele ödenecek ücretin detayları da netleşiyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön