26 / 05 / 2024

İstanbul'a dev proje teklifi TBMM'ye sunuldu! Personele ödenecek ücretin detayları da netleşiyor

İstanbul'a dev proje teklifi TBMM'ye sunuldu! Personele ödenecek ücretin detayları da netleşiyor

İstanbul Finans Merkezi Kanun Teklifi TBMM'de. Teklife göre; bankacılık, sermaye piyasaları, sigortacılık, finansal kiralama, faktoring ve benzeri piyasalar altında yer alan faaliyet, hizmet ve işlemler, merkezde finansal faaliyet’ olarak yürütülecek.



KAZANÇLARIN YÜZDE 75’İ KURUM KAZANCINDAN DÜŞECEK

Katılımcıların elde edilen kazançların yüzde 75’i, kurumlar vergisi matrahının tespitinde, kurumlar vergisi beyannamesi üzerinde ayrıca gösterilmek şartıyla kurum kazancından indirilecek. Ayrıca geçici madde ile sağlanan ilave muafiyet ile yüzde 75 oranı, kurumların 2021 ve 2031 yılları vergilendirme dönemlerine ait kurum kazançlarında yüzde 100 olarak uygulanacak.

İşlemler ile bu işlemler nedeniyle lehe alınan paralar, banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna tutulacak. Faaliyetlere ilişkin işlemler her türlü harçtan, düzenlenen kağıtlar damga vergisinden istisna olacak. Geçici madde ile Harçlar Kanunu kapsamında, finansal faaliyet harçlarının, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle alınmaması öngörüldü.

Teklifte, katılımcı belgesi almış finansal kuruluşların İstanbul Finans Merkezi’nde istihdam ettikleri personele ödenecek aylık ücret gerçek safi değerinin, yurt dışından en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip kişilerde yüzde 60’ı, yurt dışında en az 10 yıllık mesleki tecrübeye sahip kişilerde ise yüzde 80’i gelir vergisinden istisna tutulması da öngörülüyor. Bu istisna, Merkez’de çalışmaya başlamadan önce son 3 yılda Türkiye’de çalışmamış olan personelin ücret gelirlerine de uygulanacak. Ayrıca Merkez’de yer alan taşınmazların kiralanmasına dair işlemler, her türlü harçtan ve bu işlemlere ilişkin düzenlenen kâğıtlar damga vergisinden istisna tutulacak.

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Son Dakika! Mazot ve benzine 1 Haziran'da dev zam haberi! Rakamlar ve açıklayan şaşkına çevirdi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden flaş buğday fiyatı açıklaması: Zam kaç lira olacak hesaplanıp açıklandı

TMO'ya verilen taahhüt bitti! Un çuvallarına büyük zam geliyor

TMO'nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

Emekli ve memur zamlarında hesap 2 ile çarpılacak! Enflasyona eklenecek

Asgari ücrete büyük zam! Net rakamı bizzat çıkıp açıkladı

Ayçiçek yağı 40 lira altına düştü! Market indirimi vatandaştan büyük ilgi gördü


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön