27 / 04 / 2024

Son dakika: Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu! 

Son dakika: Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu! 

Evlenecek çiftlere sağlanacak 2 yıl ödemesiz faizsiz kredi desteğinde son dakika gelişmesi.... Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu! 



Son dakika aktarılan detaylara göre Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini içeren ‘Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi’ TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Evlilik kredisi için tarih araştırmaları devam ediyor. Milyonlarca gencin gözü kulağı Meclis'ten çıkacak habere çevrildi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni evlenecek olan çiftlere, müjde vererek, faizsiz 150 bin Türk Lirası kredi verileceğini açıklamıştı. 

Konuya ilişkin son açıklamayı Kabine sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptı. "Evlilik kredisi" hakkında konuşan Bakan Göktaş merakla beklenen kredinin ayrıntılarını açıkladı. Evlenecek çiftlere sağlanacak olan 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini içeren teklif TBMM Başkanlığına sunuldu.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Kabine sonrasında gazetecilerin, "Bu ay içerisinde çıkmasını bekliyor muyuz?" sorusuna yanıt veren Bakan Göktaş, "Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık" diyerek yıl sonunu işaret etti.

Bu kapsamda yeni evleneceklere faizsiz evlilik kredisinin aralık ayı civarında verilmesi bekleniyor.

BAKAN GÖKTAŞ'TAN EVLİLİK KREDİSİ AÇIKLAMASI

Yeni evlenecek gençlere kredi fırsatı sağlayacak Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, deprem bölgesi için pilot proje başlattıklarını ve projeyi akabinde de genişleteceklerini belirtti. 

Gençlerin beklediği bir müjde olduğuna dikkati çeken bakan Göktaş, "Meclisin tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır" dedi.

EVLİLİK KREDİSİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Faizsiz evlilik kredisi için kriterlerine ilişkin de açıklama yapan Bakan Göktaş, "18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Yaş kriteri var, gelir kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan yararlanabilecek." dedi.

2 SENE GERİ ÖDEMESİZ KREDİ

Bakan Göktaş, 4 senelik kredinin, 2 sene geri ödemesiz olacağını ve sıfır faizle verileceğini kaydetti.

Yönetmelik çıkarılması gerektiğine vurgu yapan Göktaş, pilot bölgeden başlama nedeninin deprem bölgesindeki gençlere destek olduğunu kaydetti.

YASA TEKLİFİ TBMM'YE SUNULDU MU?

Evlenecek çiftlere 2 sene ödemesiz kredi verilmesini de içeren "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu.

Esenlerin kentsel dönüşümü Çinlilerin dilinde! Çinli Bakan'dan 'Hayran kaldım'' açıklaması!

TOKİ bir il için daha tarih açıkladı! 108 konutluk yeni proje geliyor!

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!


Geri Dön