Kent Haberleri

İstanbul'a yeni tramvay hattı gelecek!

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı etüt raporu İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı'nın Ulaşım Etüt Raporu'na İBB Meclisi'nden onay çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Meclisi haziran ayı ikinci birleşimi, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleşti.

Yapılan meclis toplantısında, fizibilite çalışmaları tamamlanan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı'na ait Ulaşım Etüt Raporu gündeme geldiği kaydedildi.

Ulaşım ve Trafik Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ortak raporu kapsamında, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Kadıköy rıhtıma, oradan da Maltepe’ye uzanacak hat toplam 21,3 kilometre uzunluğunda ve 33 duraktan oluşacağı belirtildi.

Belirtilen açıklama da yapımına bu sene içerisinde başlanması hedeflenen hattın günlük yolcu sayıları 2027'de 198 bin 964, 2040'ta 277 bin 302 ve 2050'de 312 bin 356 olarak hesaplandığı ifade edildi.

birgun.net'te yer alan içeriğe göre; Daha önce yapılan tanıtım kapsamında "AnadoluTRAM" ismi verilen hat, Söğütlüçeşme durağında Marmaray'la ve yeni projelendirilen Yenidoğan-Söğütlüçeşme metro hattı ile entegre olacak. Ayrıca güzergah üzerinde Ümraniye-Ataşehir-Göztepe ile Dudullu-Bostancı metro hatlarıyla da bağlantı sağlayacağı da belirtildi.

Gündem maddesi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.İBB Meclisi'nden geçti. "AnadoluTRAM" ismi verilecek hat, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Kadıköy rıhtıma, oradan da Maltepe'ye kadar uzanacak.

İstanbul'da bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi?

İstanbul'da bayram süresince kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşım ücretsiz olacağı kaydedildi. İBB'den yapılan açıklama kapsamında belediye ekiplerinin bayram boyunca kurban kesim alanlarında denetimlerini sürdüreceği ve destek hatlarının iletişime açık olacağı kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bayram nedeni ile kentte alınan tedbirlere ilişkin açıklamada bulundu. İBB'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak bayram süresince ekiplerin 7 gün 24 saat görev alacağı ifade edildi.

İBB’ye ait; Avrupa yakasında 2, Anadolu Yakasında 3 olmak üzere toplam 5 tesiste hayvan satış ve kesim hizmeti verilecek. Modern barınma ve kesimhanelerin bulunduğu tesislerde, arızalara karşı ekipler hazır bekletilecek. Kesilen hayvanların etlerinin paketlenmesi için 240 bin hijyenik poşet hazırlandı ve ücretsiz olarak dağıtılacağı ifade edildi.

İBB açıkladı! İstanbul'da bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi?

İBB kentsel dönüşüm çalışmalarında ne durumda?

İBB açıkladı! İstanbul'un orman manzaralı en güzel tesisi açıldı, fiyatları da çok ucuz!