25 / 07 / 2024

İstanbul'da 0-4 yaş aralığındaki konutlara talep katlandı! Kahramanmaraş depremleri sektörü etkiledi!

İstanbul'da 0-4 yaş aralığındaki konutlara talep katlandı! Kahramanmaraş depremleri sektörü etkiledi!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından İstanbul'da meydana gelen göçün son 20 senenin zirvesine ulaştığının altını çizdi. İşte Görkem Öğüt'ün konu ile ilgili o açıklamaları... 


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, söz konusu açıklamasında, hem salgının ardından hem de deprem sebebiyle göçlerin hızla sürdüğünü dile getirdi ve "Bu hız konut fiyatlarını da artırmaya devam ediyor. Gerçekleşen deprem doğudan batıya büyük bir göç dalgası getirmeye başladı ve ilerleyen süreçte bu dalganın devam edeceğini öngörüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Görkem Öğüt, Herkesin ekonomik gücünün bir anda olduğu ilçeden taşınmaya yetmediğini dile getirdi ve "Ama insanlar en azından aynı bölgede daha genç, yeni binaya taşınmak istiyorlar. Bu durum da yeni binalarda fiyatın artmasına sebep oldu" ifadelerine yer vererek, konut piyasasının depremden önce ve depremden sonra olarak ikiye ayırmanın gerektiğini söyledi. 

İstanbul da 0-4 yaş aralığındaki konutlara talep katlandı! Kahramanmaraş depremleri sektörü etkiledi!

Görkem Öğüt, depremlerden sonra taleplerin en çok 0-4 yaş aralığındaki konutlarda yoğunlaştığına vurgu yaptı ve bu sebeple söz konusu gruptaki konutların son bir yıllık satılık ve kiralık fiyat artışlarının bazı ilçelerde üç haneli rakamları gördüğüne dikkat çekti. 

Yapay zeka ile gayrimenkul değer hesabı yapan Endeksa'da gayrimenkul piyasa bilgilerinin yanı sıra bölgedeki nüfus, gayrimenkul dağılımı, demografik yapı, yaşam alanları ve ticari parametreler gibi birçok önemli bilgiye yer verildiğinin altını çizen Öğüt, "Kullanıcılar konum seçerek buradaki bölgesel deprem tehlikesi riskini de görebiliyor. Endeksa olarak bir deprem ülkesi olmanın bilinciyle bu konuyu her zaman çalışmalarımızın içerisinde tutuyoruz" diye konuştu.

İstanbul da 0-4 yaş aralığındaki konutlara talep katlandı! Kahramanmaraş depremleri sektörü etkiledi!

Deprem tehlikesi riskinin de uzun zamandır sundukları bir hizmet olduğunu aktaran Öğüt, açıklamasında "Yapılan çalışmalara kendi uzmanlık alanımız çerçevesinde elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Kullanıcıların oturdukları bölgedeki deprem riskini öğrenerek önlem almalarına katkı sağlayabilmeyi diliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Görkem Öğüt, söz konusu açıklamasını "Bu alanda da platformumuzu geliştirmeye ve yeni veriler ile güncellemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Tuzla Orhanlı TOKİ 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! İstanbul'a tam 381 yeni konut geliyor!

Borsa günün ilk yarısında yüzde 3,7 prim yaptı! İşte borsada en çok kazandıran hisseler!

2023 KPSS başvuruları bitti mi? KPSS ÖABT, alan bilgisi, lisans başvuru ücreti ne kadar?


Geri Dön