03 / 05 / 2024

İstanbul'da 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

İstanbul'da 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara'da yaşanabilecek bir olası deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul çevresinde 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul ve çevresinde duble bir tehlike olduğuna dikkat çekti. 

"Marmara kıyılarını biz, kendimiz kazdık. Bu bölgede deprem olursa nerede ne kadar yükseklikte bir dalga olur, ne tarafa gider gibi pek çok senaryo bulunuyor" diye konuşan Şükrü Ersoy, bu açıdan İstanbul ve çevresinde duble bir tehlike olduğunu, depremde eğer tsunami olursa insanlara ulaşma süresinin 5-30 dakika olduğuna ve bu sürenin de bir şeyler yapılabilmesi açısından fena olmadığına vurgu yaptı. 

İstanbul da 1 yılda 2 tane 7 den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Türkiye’de meydana gelen depremlerle ilgili de konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye’nin yüzde 100'ünün deprem bölgesi olduğunun ve Türkiye’de deprem yaşanmayacak herhangi bir yer olmadığının altını çizdi. 

Prof. Dr. Ersoy, "Birisi çıkıp diyor ki “6,5i geçmez, bilmem ne olmaz. Vebalini sen ödeyecek misin? Ben en kötüyü düşünüp hareket etmeden yanayım. Öyle olması gerekir" diyerek beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

İstanbul çevresinde 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...


Geri Dön