04 / 05 / 2024

İstanbul'da 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

İstanbul'da 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara'da yaşanabilecek bir olası deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul çevresinde 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...



Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük istanbul depremi ile ilgili açıklamasında, tarihte İstanbul çevresinin 1 senede 2 tane 7 büyüklüğünde deprem oluşturabilme karakteri olduğuna dikkat çekti. 

Bu kapasitenin İstanbul'da olduğunun altını çizen Şükrü Ersoy, "elki bir parça, belki iki parça, belki tek parça burası kırılacak. En küçük kırılma 40 kilometre olsa bile 7,2 vereceğiz" diyerek bunun da az olmadığını dile getirdi. 

İstanbul da 1 yılda 2 tane 7 den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

2019'da yılında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde yaşananlara değinen Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Ulaşım tıkandı. Haberleşme durdu. O büyük depremin küçük bir provasıydı. Yani bir şeyler yapmak gerekiyor" şeklinde konuştu. Ersoy, gerilimde olan yerlerin olduğuna dikkat çekerek bu gerilimlerin mutlaka deprem olarak karşımıza çıkacağını dile getirdi. 

"Tsunaminin kuzeye doğru 4 metre, güneye doğru 6 metre olabileceği hakkında simülasyonlar var" ifadelerini kullanan Şükrü Erdoy, tsunaminin direkt cepheden değil, burunlara çarparak dönüp açı değiştirip girme durumu olduğunu da aktararak "Mesela Sarayburnu’na çarpan dalgalar dönerek Eyüp’e falan gelebilir, Boğaza girebilir. Öyle etkileri de var. Ama deprem anında tsunami oluşma olasılığı ise 3 depremde 1'dir" şeklinde konuştu. 

İstanbul da 1 yılda 2 tane 7 den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Prof. Dr. Ersoy, açıklamasında "Ya kaçacaksın ya da tsunamiyi durduracaksın ya da yönlendireceksin. Bir strateji olması gerekiyor. Ve kıyılarda mekânsal planlamanın yapılması gerekiyor" dedi ve Marmara kıyılarının mekânsal açıdan yeniden planlanması gerektiğine dikkat çekti. 

Ersoy, denize sıfır yapı inşa etmenin çok akılcı bir olay olmadığını söyledi. 

Türkiye'de 3 milyon 200 bin konut dönüştü!

Dolarlarınızı sakın satmayın! Dolar tam tamına bu kadar olacak! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak

Şubat 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Şubat 2023 rakamları!

TOKİ Mart 2023 kura takvimi belli oldu mu? İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Edirne kuraları ne zaman? TOKİ'ye başvuran baksın!


Geri Dön