04 / 05 / 2024

İstanbul'da 130 ilköğretim okulu spor salonuna kavuştu

İstanbul'da 130 ilköğretim okulu spor salonuna kavuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okul bahçelerine spor tesisleri yapma projesine hızla devam ediyor



Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası spor müsabakalarında Türk bayrağını göndere daha sık çektirecek başarılı sporcuların yetişmesi için okul bahçelerine spor tesisleri yapma projesi hızla devam ediyor. İstanbul'daki okullara yapılan tesislerin sayısı Sancaktepe ilçesindeki Samandıra İlköğretim Okulu'yla birlikte 130'u buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'daki ilköğretim okullarının bahçelerine inşa ettiği spor tesisi sayısı 130'a ulaştı. Sancaktepe ilçesinde Samandıra İlköğretim Okulu bahçesine yapılan spor salonunun açılışına katılan, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Atina Olimpiyatlarına Türkiye'nin 68 sporcuyla katıldığını görünce üzüldüğünü ve buradan hareketle bir proje başlattıklarını söyledi. Genç nesillere sporu daha çok sevdirerek Türkiye'nin daha yüksek sayılarda temsil edilmesi için bir proje başlattıklarını dile getiren Topbaş, "Daha önce okul bahçelerine 120 spor tesisi yapımını tamamlamıştık. Anadolu yakasında açılışını yaptığımız 10 tesis ile birlikte bu sayıyı 130'a çıkardık. Bu tesislerden yetişecek çocuklarımız, gelecekte Türkiye'nin ismini dünya sıralamasında daha üst seviyeye taşıyacak." dedi. İstanbul'da yapılan 130 spor tesisi için 125 milyon TL yatırım yaptıklarını anlatan Topbaş, bu tesisleri her yaştan vatandaşın kullanabileceğini ifade etti. Topbaş, İstanbul'a 5 yılda 25 milyar TL yatırım yaptıklarını ve bunun yüzde 55'inin ulaşımla ilgili olduğuna da değindi.

Spor salonlarının açılışına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, fiziki açıdan ihtiyacı en çok olan ilçelere yatırım yaptıklarını bildirdi. Sancaktepe'nin yatırım için arsa ürettiği takdirde hizmetlerine devam edeceklerini vurgulayan Yıldız, "Çocukların akademik başarılarının yanı sıra böyle sosyal tesislere de ihtiyaç var." dedi.

Programda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bölgenin imara açılmasıyla eğitim, okul ve sosyal hizmetler için uygun imkanlara kavuştuklarını söyledi.

Sancaktepe'deki spor tesisleri ve kültür merkezi açılışlarına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, göreve geldikleri günden bu yana Türkiye'yi baştan aşağı değiştirdiklerini dile getirdi. Birilerinin bu değişime karşı çıktığını ancak değişimin devam edeceğini ifade eden Erdem, "Destek olması gerekenler engel olmaya çalışıyor. İBB'yi Nurettin Sözen'den devraldığımızda İstanbul'un en büyük sorunu su değil yolsuzluktu. Medya, 'hava kirliliğinden dolayı dışarı çıkmayın' diye haberler yapıyordu." dedi. Geçmişte okullar açıldığında çocuklar kitap bulamadıkları için iki ay ders yapılamadığını hatırlatan Erdem, "Biz bunu aşarak çocuklara kitapları ücretsiz verdik ve artık okul başladığında çocuklar kitaplarını sıralarında buluyor. Eğitime en güzel destek öğrencilere burs verilerek yapılır ama bunu da önlediler." dedi.

Konuşmaların ardından Samandıra İlköğretim Okulu Spor Salonu'nun açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini çocuklar keserken Şile Ağva Lisesi ve Tuzla Akfırat Cemil Türker İlköğretim Okulu spor salonlarının açılışı canlı bağlantıyla gerçekleştirildi.

Sancaktepe Belediyesi'nin yaptırdığı Yunus Emre Kültür ve Bilgi Merkezi'nin açılışına da katılan Topbaş, çocuklara vatan, millet ve bayrak sevgisini verecek merkezlere ihtiyaç olduğuna değindi. Topbaş, bu tür merkezlerde çocukların güzel arkadaşlıklar edinebileceğini ve kültürel anlamda kendini geliştirebilecekleri bir otama sahip olacağını dile getirdi.
Muzaffer Salcıoğlu / Zaman


Geri Dön