08 / 05 / 2024

İstanbul'da 2022'de en çok o ilçede konut satıldı! 40 bin konut satışıyla 2023'te de lider olacak!

İstanbul'da 2022'de en çok o ilçede konut satıldı! 40 bin konut satışıyla 2023'te de lider olacak!

İstanbul’da en çok konut satışının yapıldığı ilçeler sıralamasında son senelerde zirveye yerleşen Esenyurt'un 2023'te de lider olması bekleniyor. İşte ayrıntılar...



Çarpık kentleşmenin yoğun olduğu Esenyurt’un bu tarihten sonra başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla kabuk değiştirdiğine vurgu yapan Tamer Özyurt, "Yaklaşık 33 yıldır Esenyurt'tayım. 20 yıldır da ilçenini gelişimine bizzat şahit oldum. Deprem sonrasında deprem yönetmeliği ile birlikte riskli binalar yıkıldı" açıklamasında bulundu. 

Bunun ardından, yönetmeliğe uygun binalar yapılmaya başlandığına dikkat çeken Tamer Özyurt, konuyla ilgili "Biz de bu süreçte bölgede markalı konut projeleriyle Esenyurt’un ekonomik ve toplumsal gelişimine ciddi katkı sağladık. Esenyurt kentsel dönüşüme ihtiyacı olmayan nadir ilçelerden biri haline geldi" ifadelerini kullandı.

İstanbul da 2022 de en çok o ilçede konut satıldı! 40 bin konut satışıyla 2023 te de lider olacak!

Bu yaşanan dönüşümlerin ilçeyi güvenli konutun çekim merkezi yaptığını aktaran Tamer Özyurt, "1 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Esenyurt'ta çok fazla yeni inşaat var ve bu yeni konutlar daha uygun fiyata satılıyor" şeklinde konuştu ve bu durumun da bölgeyi en çok göç alan ilçe haline getirdiğini belirtti. 

Resmi rakamlara bakıldığında, geçtiğimiz sene 36 bin 315 adet satışla 2022 yılında da Esenyurt'un zirvedeki yerini koruduğunu aktaran Özyurt, "Bu rakamın 2023 yılında 40 bin adete ulaşacağını öngörüyoruz. Uygun fiyatlı sağlam binalar Esenyurt’u konut satışında birinci sırada tutmaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul da 2022 de en çok o ilçede konut satıldı! 40 bin konut satışıyla 2023 te de lider olacak!

Esenyurt’un genç nüfusuyla yükselen bir ekonomiye sahip olduğuna vurgu yapan Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, genç nüfusun olduğu yerde üretimin ve işin de olduğunun altını çizdi. 

"Türkiye’nin nüfusu en yüksek ilçesi Esenyurt. Genç ve aktif nüfusun olduğu yerde ekonomi olur, iş olur" açıklamasında bulunan Tamer Özyurt, Esenyurt'un depreme karşı güvenli olduğunu dile getirdi ve ilçenin nüfus yoğunluğunun genç olduğunu, ekonomisi zengin İller Bankası’ndan en büyük payı aldığı için de yüksek bir bütçesi olduğunu aktardı. 

Veriler peş peşe duyuruldu! İşte Türkiye genelinde en fazla konutun satıldığı ilçe!

Konut satışları yerinde saydı: 2022'de 1 milyon 485 bin konut satıldı!

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye'deki konutlara akın ettiler! 


Geri Dön