02 / 05 / 2024

Çıktığı ilk dönemden beri ses getirmişti! İşte 2022'nin en çok izlenen filmi

Çıktığı ilk dönemden beri ses getirmişti! İşte 2022'nin en çok izlenen filmi

Dünyaca ünlü yapım şirketi Disney tarafından açıklanan 2022'nin en çok izlenen yapımı hangisi oldu? Rakamlar hangi yapımı gösterdi işte detaylar...



2022 yılının en çok izlenen filmi herkesi şaşırttı. Disney aracılığı ile yayınlanan son tahmini sayılara göre, Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), 2022’nin en çok izlenen filmi oldu. 16 Aralık’ta çıkmasına rağmen rekor izleyici rakamına ulaşan Avatar, Tom Cruise’un Top Gun Maverick’ini geçmeyi başardı.

 Çıktığı ilk dönemden beri ses getirmişti! İşte 2022 nin en çok izlenen filmi

Avatar: The Way of Water vs Top Gun Maverick'e karşı

Disney’in tahmini sayılarına göre, Avatar’ın 15 günlük izleyici sayısı, Top Gun Maverick’i geride bırakmayı başardı. Walt Disney Co’nun yapımcılığını üstlendiği bilim kurgu filmi,  global çapta toplam 1,38 milyar dolar kazanç elde etmeyi başardı. Avatar: The Way of Water, bir önceki filme oranla daha kötü bir start vermiş olsa da, yapımcısının yüzünü güldürdü. sene süresince konuşulan ve listeleri alt üst eden  Top Gun: Maverick ise 1,49 milyar dolar kazanç elde etti. Finalde Top Gun filminin gösterimden elde edilen kazancı daha fazla olsa da, Avatar’ın hala gösterimde olduğunu unutmamak gerek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön