02 / 05 / 2024

İstanbul'da 3 hastanenin inşaatı sürüyor!

İstanbul'da 3 hastanenin inşaatı sürüyor!

İstanbul İl Özel İdaresi Müdürlüğünce yapımına başlanan 3 hastanenin inşaatının sürdüğü bildirildi



İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Bakırköy EAH Travma ve Acil Cerrahi Merkezi, Avcılar Üniversitesi Devlet Hastanesi, Silivri Devlet Hastanesi, Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kartal Yanık ve Tedavi Merkezi, İl Özel İdaresi Deprem Hastanesi ve Poliklinik Kompleksinin bitirilerek hizmete açıldığı hatırlatıldı.

185 yataklı GOP Arnavutköy Devlet Hastanesi, 200 yataklı Yedikule Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 400 yataklı Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin inşaat çalışmasının ise devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fuat Kantarcı, İl Özel İdaresinin 5 yıllık stratejik yatırım planlamasının hazır olduğunu belirtti. Bu planlama doğrultusunda bütçenin her yıl yüzde 20'sinin sağlık sektörüne ayrıldığını kaydeden Kantarcı, 2008 yılında bu oranın yüzde 40'ı bulduğunu anımsattı.

Sağlık sektörüne tahsis edilen bütçenin yüzde 80-90'ının hastane yapımına ayrıldığını, geriye kalanının ise cihaz alımı ve yenilenmesinde kullanıldığını belirten Kantarcı, İl Özel İdaresi tarafından İstanbul'da Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere alınan cihazların toplam değerinin de 100 milyon TL olduğunu vurguladı.

Yeni hastane projelerinin devam ettiğini aktaran Kantarcı, 120 bin metrekarelik bir alan üzerinde 10 katlı Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 2010 yılı Temmuz ayında bitirilerek Sağlık Bakanlığına devredileceğini belirtti.

Kantarcı, 185 yataklı Gaziosmanpaşa Arnavutköy Devlet Hastanesinin bitirilmek üzere olduğunu, 70. Yıl Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinin komple yenilenmesi için de proje çalışmasının devam ettiğini bildirdi.
AA


Geri Dön