09 / 05 / 2024

İstanbul'da 318 binada durduk yere çökme tehlikesi var! Acil önlem alınmalı!

İstanbul'da 318 binada durduk yere çökme tehlikesi var! Acil önlem alınmalı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, İstanbul’da öncelikli olarak dönüşmesi gereken 318 bina olduğuna dikkat çekti ve binalar için 'durduğu yerde çökebilir!' açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...



Kahramanmaraş depremlerinin yıkıcılığının ardından İstanbul'da meydana gelecek bir olası deprem nedeniyle kentteki yapılaşma ve riskli yapılar yeniden gündem oldu. 

Şehir Plancısı ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, Radyo Trafik canlı yayınına katılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) deprem bölgesindeki çalışmalarına, İBB’nin yapılardaki hızlı tarama yöntemine ve riskli yapıların dönüştürülmesinde yaşananlara ilişkin açıklamalar yaptı.

İstanbul da 318 binada durduk yere çökme tehlikesi var! Acil önlem alınmalı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, İBB’nin, Ekrem İmamoğlu başkanlığında AFAD görevlendirmesi ile başta Hatay olacak şekilde deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları, lojistik ve başka pek çok konuda kapsamlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğüne vurgu yaptı. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarının elinden geleni yaptığının da altını çizen Gökçe, konu ile ilgili açıklamasında "Biz de halen çok yoğun bir biçimde Hatay başta olmak üzere bölgeyi ayağa kaldırabilmek için olağanüstü bir efor sarf ediyoruz. Daha fazlasını da yapmaya çalışacağız" ifadelerine yer verdi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı, beklenen İstanbul depremini işaret ederek, bu depreme yoğun bir hazırlanma zorunluluğu olduğunun altını çizdi ve "Hızlı tarama yöntemi 2019 seçimlerinden sonra Ekrem Başkan göreve geldiğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İstanbul Teknik Üniversitesi'yle birlikte ve binaların depreme karşı mukavemetini ölçüp önlem geliştirebilmek anlamında uyguladığı yenilikçi bir yöntem" diye konuştu. 

İstanbul'da 318 binada durduk yere çökme tehlikesi var! Acil önlem alınmalı!


Geri Dön