28 / 04 / 2024

İstanbul’da 45, Ankara’da 64 akaryakıt istasyonu satılık!

İstanbul’da 45, Ankara’da 64 akaryakıt istasyonu satılık!

Akaryakıt istasyonu sahipleri son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı iş yerlerini teker teker satmaya başladı. Türkiye'de en fazla satılık akaryakıt istasyonu ise Ankara'da yer alıyor.



Sözcü gazetesinden Derin Gökçe'nin haberine göre, akaryakıt sektörü zor bir dönem geçiriyor. Sektör kâr marjlarının azaldığından şikayet ederken internet sitelerinde ortalama 500 akaryakıt istasyonunun satışta olduğu görülüyor. Konuyla ilgili Sözcü gazetesine değerlendirmeler yapan EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, “Akaryakıt istasyonlarının mevcut kâr marjı ile ayakta kalması imkansızı başarmak ile eş değerdir” dedi.

‘SEKTÖR HİBRİT VE ELEKTRİKLİYE KAYACAK’

İstanbul’da akaryakıt istasyonu satan Uğur Karapınar Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, “Eskiden akaryakıt istasyonu günlük 20 bin litre satarken bu rakam son zamanlarda çok düştü. Bununla birlikte elektrikli ve hibrit özellikli araçlara rağbet çoğaldı. Bu nedenle istasyon sahipleri elindeki mülkleri bir an önce çıkarmak istiyor.” diye konuştu.

‘KAR MARJIMIZ DÜŞÜK’


İsmini vermek istemeyen bir başka istasyon sahibi ise bayiler ile istasyonlar arasındaki kar marjından yakınarak istasyonların satılığa çıkarıldığını belirtiyot.
 


Geri Dön