16 / 05 / 2024

İstanbul'da 7 şiddetinde deprem olursa ne olur?

İstanbul'da 7 şiddetinde deprem olursa ne olur?

Son dönemde artan deprem aktivitesiyle birlikte İstanbul'da olası bir deprem endişesi yeniden gündeme geldi. Yerbilimciler, 7 şiddetinde bir deprem durumunda yaşanabilecek olumsuz senaryoları değerlendirdi.



Naci Görür bir ili çok acil uyardı! 7.2'lik deprem meydana gelebilir!Yerbilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Mart ayında yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Eğer İstanbul'da 7 şiddetinde bir deprem olursa, Marmara kıyılarında birçok yerde depremin şiddeti 9 olur. Ancak kıyıdan uzaklaşıp İstranca bölgelerine gidildiğinde, depremin şiddeti 5 veya 6'ya düşer" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Görür, İstanbul'un deprem sonrası kurtarılmasında sadece İstanbul'un yeterli olmayabileceğine ve dışarıdan müdahaleye ihtiyaç duyulabileceğine dikkat çekmişti. Ayrıca, İstanbul dışında daha sağlam yapıların bulunduğu bölgelere yatırım yapılması gerektiğini vurgulamıştı. Görür'e göre, bu konuda hükümetin veya belediyelerin planları olduğu düşünülmektedir.

İstanbul da 7 şiddetinde deprem olursa ne olur?

Öte yandan, Prof. Dr. Şükrü Ersoy da son günlerde CNN Türk'e yaptığı bir açıklamada, İstanbul'da beklenen büyük depremin yakın bir tarih olmadığını ve en azından 7,0 büyüklüğünde bir depremle karşılaşabileceğimizi belirtmiştir. Ersoy, Marmara Denizi'ndeki Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın 7,0'den büyük bir depreme gebe olduğunu hatırlatarak, en kötü senaryonun ise 7,5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu ifade etmiş ve bu riskle karşılaşmaya hazırlıklı olmamız gerektiğini vurgulamıştır. Ayrıca, İstanbul'da kentsel dönüşümün önemine de dikkat çekmiştir.

Peki, İstanbul'da 7 şiddetinde deprem olursa ne olur? İşte ayrıntılar...


Geri Dön