15 / 05 / 2024

İstanbul'da aynı yılda 7’den büyük iki ayrı deprem olacak! Deprem uzmanından korkutan son dakika açıklaması!

İstanbul'da aynı yılda 7’den büyük iki ayrı deprem olacak! Deprem uzmanından korkutan son dakika açıklaması!

Deprem bilimci Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte o açıklamalar...



Haber7'de yer alan habere göre; deprem bilimci Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye’nin depremselliği, beklenen büyük İstanbul depremi ve bu konuda alınması gereken tedbirler ile ilgili önemli uyarılar da yaptı. 

İstanbul'da bir değil iki büyük depremin beklendiğine vurgu yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Üstelik bu iki depremin aynı yıl içinde olmasını öngörüyoruz. Bu nedenle yaşanacak bu olay, sadece kentsel, bölgesel veya ulusal değil, kıtalararası, hatta küresel boyutta bir sorun teşkil edebilir. Çünkü Türkiye’nin gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 30 kadarı tek başına İstanbul’da" dedi ve Türkiye'nin İstanbul'a bakamayacağını, bu sebeple her saniyenin bu konuya harcanması gerektiğini dile getirdi. 

İlk oturum olan “İstanbul’a Deprem” oturumunda konuşmacı olarak bulunan Şükrü Ersoy, yaptığı açıklamasında "17 Ağustos 1999 depremi yaşandığında bu tarihi depremle ilgili çalışmalar konusunda milat saydık. Aradan 24 yıl geçti, şimdi de 6 Şubat 2023 tarihini milat sayıyoruz" dedi ve beklenen büyük depreme bu şekilde hazırlanılırsa sonuçlarının geri dönülmez boyutlarda olacağına dikkat çekti. 

"Türkiye; Afrika, Anadolu, Arabistan ve Avrasya plakalarının birbiriyle temasta olduğu, birbirine çarptığı bir nokta. Bu nedenle ‘Deprem olmayacak’ demek çok büyük bir yanlış. Türkiye’de her an her yere deprem olabilir" açıklamasında bulunan Ersoy, önemli olanın zararların azaltılması olduğuna vurgu yaptı. 

İstanbul da aynı yılda 7’den büyük iki ayrı deprem olacak! Deprem uzmanından korkutan son dakika açıklaması!

İstanbul'da aynı yılda 7’den büyük iki ayrı deprem olacak! Deprem uzmanınından korkutan son dakika açıklaması!


Geri Dön