30 / 04 / 2024

İstanbul'da deprem riskine göre yapı tespiti taramaları yapılacak!

İstanbul'da deprem riskine göre yapı tespiti taramaları yapılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İzmir'de gerçekleşen şiddetli deprem sonrasında yaptığı açıklamada "Önceliğimiz afet karşısında dayanaklı bir İstanbul için, hep birlikte elimizi taşın altına koyma zamanı geldi, geçiyor" dedi.



İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İzmir’de gerçekleşen şiddetli deprem sonrasında İBB’nin depremle ilgili faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İstanbul da deprem riskine göre yapı tespiti taramaları yapılacak!

Sözcü'de yer alan habere göre; İBB Başkanı İmamoğlu’nun, “Deprem, İstanbulumuzun ve hatta Türkiye’mizin en önemli gerçeğidir. Göreve geldiğimiz günden itibaren, bu gerçeği her fırsatta, bıkmadan usanmadan dile getirdik” sözlerini anımsatan ve bu anlayış çerçevesinde Yapı Tespitleri Tarama Programı'nın başlatıldığına dikkat çeken Kahraman, “İBB olarak göreve ilk geldiğimizde teknik çalışmalarına başlayıp hayata geçirdiğimiz projelerden biri yapı taramaları oldu. Yaşadığımız felaket, göçme riskli yapıların tespitinin ve sonrasında yapılması gerekenlerin önemini bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

Avcılar ve Silivri'de başlayan hızlı tarama yöntemlerini tüm İstanbul'da risk sıralamasına göre yapacaklarını ve tamamlayacaklarını dile getiren Kahraman, “Önceliğimiz afet karşısında dayanaklı bir İstanbul için, hep birlikte hareket etmek ve riskli yapılarımızı güçlendirmek ya da yenilemek olmalı. Bu hedefe ancak merkezi ve yerel tüm kamu kurumlarının, özel sektörün, STK'ların, meslek odalarının, üniversitelerin ve tüm İstanbulluların seferberliği ile ulaşabiliriz. Hep birlikte elimizi taşın altına koyma zamanı geldi, geçiyor” açıklamasında bulundu. 

Yıkımın nedeni: Beton ve demir kalitesi!


Geri Dön