Kent Haberleri

İstanbul'da dolar bazlı konut fiyatlarında son durum ne? 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ve İktisat Doktoru Ahmet Büyükduman,  İstanbul'da dolar bazlı konut fiyat endeksini paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Geçtiğimiz günlerde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Ağustos ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi rakamları açıklanmıştı. Açıklanan verilere göre; Konut Fiyat Endeksi (KFE), Ağustos ayında aylık yüzde 3,6, yıllık yüzde 34,3 yükseliş kaydetti. KFE, ağustos 2024'te bir önceki aya göre yüzde 3,6 yükseldi ve 146,4 rakamına ulaştı. 

Aynı zamanda, Merkez Bankası tarafından açıklanan üç büyükşehir için KFE değişimine bakıldığında, ağustos ayında bir önceki aya göre İstanbul'da yüzde 5,5, Ankara'da yüzde 4,3 ve İzmir'de yüzde 2 artış oldu. 

Bunların yanı sıra, Nisan 2024'te açıklanan rakamlara göre; stanbul'da ortalama konut fiyatlarındaki dolar bazında düşüş 7. ayını görmüştü. Söz konusu ayda, İstanbul'da metrekare başına ortalama fiyat, 1429 dolarla Eylül 2022'den beri en düşük seviyesine düşmüştü. 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ve İktisat Doktoru Ahmet Büyükduman, https://x.com/AhmetBuyukduman resmi X sosyal medya hesabından konut fiyat endeksleri ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Ahmet Büyükduman, söz konusu paylaşımında bir grafiğe yer verdi. Söz konusu grafikte, İstanbul için dolar bazlı konut fiyat endeksleri bulunuyor. Buna göre, hem nominal endeks hem de reel endeks artış göstermiş durumda. 

Ahmet Büyükduman, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"İSTANBUL İÇİN USD BAZLI KONUT FİYAT ENDEKSLERİ

2024 Nominal endeks 145
2024 Reel endeks 100
"

Peki vatandaşlar İstanbul'daki konut fiyatları ve konut piyasası ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Bir iki sene sonra yapılandırırım diyerek yüksek faizle konut kredisi almayı düşünenler dikkat

TMSF, Naksan Çankaya Gayrimenkul'ü satışa çıkardı! 75 milyon TL muhammen bedelle!

Merkez Bankası tam 3 yıl önce bugün faiz indirimi yapmasaydı ortalama konut fiyatı 300 bin TL olacaktı!

Avukatlar da kira davalarına isyan ediyor: Dünyanın hangi ülkesinde kira davası bu kadar zor ilerler?