02 / 05 / 2024

İstanbul'da ekim ayının zam şampiyonu belli oldu! Kulaklarınıza inanamayacaksınız!

İstanbul'da ekim ayının zam şampiyonu belli oldu! Kulaklarınıza inanamayacaksınız!

İstanbul’da Ekim ayının zam şampiyonu belli oldu. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) açıkladığı verilere göre, İstanbul'da ekim ayında fiyatı önceki aya göre en fazla artan ürün yüzde 55,97 ile kadın kazağı oldu. Fiyatı en faza azalan ürün yüzde 12,76 ile lahana olarak tespit edildi.



İstanbul Ticaret Odası (İTO) ekim ayında İstanbul'da perakende fiyatı en çok artan ve azalan harcama kalemlerini tek tek açıkladı.

69 ÜRÜNÜN FİYATI DEĞİŞMEDİ

Buna göre, İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi’nde yer alan 242 ürünün 160’ının perakende fiyatı yükselirken, 13 ürünün fiyatı aşağı yönlü hareket etti, 69 ürünün fiyatı ise sabit kaldı.

Ekim ayında giyim harcamaları başlığı altında kadın giyimi harcamaları alt grubunda yer alan kazak yüzde 55,97 ile fiyatı en çok yükseliş gösteren ürün oldu.

SALATALIKTAKİ FİYAT ARTIŞI DA GÖZLERDEN KAÇMADI

Fiyatında yükseliş dikkat çeken diğer ürünler, gıda harcamaları grubundan yüzde 52,82 ile salatalık, yüzde 42,00 ile kabak, kadın giyimi harcamaları kategorisinden yüzde 40,48 ile çorap, erkek giyimi harcamaları alt kategorisinden yüzde 38,97 ile palto, yüzde 34,41 ile pardösü ve gıda harcamaları kategorisinden yüzde 32,67 ile domates fiyatı olarak tespit edildi.

İstanbul da ekim ayının zam şampiyonu belli oldu! Kulaklarınıza inanamayacaksınız!

LAHANANIN FİYATI YÜZDE 12,76 DÜŞTÜ

Geçen ay gıda harcamaları kategorisinde yer alan lahananın fiyatı yüzde 12,76 düşerek fiyatı en çok azalan ürün oldu.

 


Geri Dön