27 / 04 / 2024

İTO açıkladı! İstanbul'da şubat ayı zam şampiyonu belli oldu...

İTO açıkladı! İstanbul'da şubat ayı zam şampiyonu belli oldu...

İstanbul'da, şubat ayında fiyatı bir önceki aya oranla en çok yükselen ürün karnabahar, en çok düşen ürün ise şehirler arası otobüs bileti olduğu kaydedildi. 



İstanbul Ticaret Odası (İTO), tarafından yapılana araştırma kapsamında, piyasaların şeffaflığını sürdürmek ve kamuoyunu bilgilendirmek için geçen Şubat ayında İstanbul'da perakende fiyatı en çok yükselen ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranları ile beraber duyurdu. Buna göre, İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 133’ünün perakende fiyatı artarken 9 ürünün fiyatı da düşmüş oldu, 100 ürünün fiyatında ise değişiklik görülmediği belirtildi. 

İSTANBUL'DA KARNABAHAR FİYATI YÜZDE 36,71 ORANINDA YÜKSELDİ

Şubat ayında gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan karnabahar yüzde 36,71 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.

Fiyatında artış yaşanan diğer ürünlerin bazıları; gıda harcamaları sebze ve meyveler alt grubundan grubundan yüzde 34,24 ile patlıcan, yüzde 25,50 ile salatalık, giyim harcamaları kumaşlar alt grubundan yüzde 20,97 ile terilen (polyester iplik), gıda harcamaları sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 18,88 ile sivri biber, yüzde 17,78 ile ayva, yüzde 17,45 ile kıvırcık salata ve ev eşyası harcamaları grubundan yüzde 14,29 ile nevresim takımı oldu.

İTO açıkladı! İstanbul da şubat ayı zam şampiyonu belli oldu...

Şubat ayında şehirlerarası otobüs bilet ücreti yüzde 15,45 ucuzladığı kaydedildi. Buan göre, şubat ayında ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubunda yer alan şehirlerarası otobüs bilet ücreti yüzde 15,45 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.

Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler; gıda harcamaları grubundan yüzde 6,09 ile ıspanak, yüzde 1,45 ile salça, yüzde 1 ile yumurta ve yüzde 0,84 ile kesme şeker oldu.

İTO açıkladı! İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün erkek paltosu...

İTO: İnşaat malzemeleri grubunda yüzde 14,39'lük artış!

Çelik Kalem Proje Yönetimi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İTO Başkanı Avdagiç'ten kritik asgari ücret açıklaması: Hedeflenen enflasyon dikkate alınarak artırılmalı!

İTO Başkanı Avdagiç 750 bin işletmeye çağrıda bulundu: Yıl sonuna kadar fiyatları arttırmayın, indirim yapın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön