29 / 04 / 2024

İTO açıkladı! İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün erkek paltosu...

İTO açıkladı! İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün erkek paltosu...

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını korumak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile, geçen kasım ayında gerçekleşen İstanbul'da perakende rakamı en çok yükselen ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranları ile beraber duyurdu.



İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer almakta olan 242 üründe 135’inin perakende fiyatı yükselirken, 21 ürünün fiyatı düştü, 86 ürünün fiyatı ise değişmedi. Buna göre, fiyatı en çok azalan yüzde 15,18'le pırasa olarak kaydedildi.

KASIM AYINDA EN ÇOK ERKEK PALTO FİYATI ARTIŞ GÖSTERDİ

Yapılan açıklama kapsamında, kasım ayında giyim harcamaları grubu erkek giyim harcamaları alt grubunda yer alan palto yüzde 36,44 ile fiyatı en çok artış gösteren ürün olarak açıklandı.

Öte yandan, fiyatında artış yaşanan diğer ürünlerin bazıları; gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 31,43 ile yaş üzüm, yüzde 20,48 ile çikolata, giyim harcamaları erkek giyim harcamaları alt grubundan yüzde 20,08 ile pardesü-erkek, kültür eğitim harcamaların grubundan yüzde 17,98 ile maç giriş ücreti, giyim harcamaları kadın giyimi harcamaları alt grubundan yüzde 17,95 ile manto olduğu belirtildi.

İTO açıkladı! İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün erkek paltosu...

KASIM AYINDA FİYATI AZALAN ÜRÜN PIRASA OLDU

2023 Kasım ayında gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan pırasa fiyatı yüzde 15,18 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.

Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler; gıda harcamaları grubundan yüzde 13,67 ile maydanoz, yüzde 12,56 ile kıvırcık salata, yüzde 11,96 ile limon, yüzde 11,09 ile ıspanak ve yüzde 8,61 ile lahana oldu.

İSTANBUL TİCARET ODASI NEDİR? NE İŞ YAPAR? 

İstanbul Ticaret Odası'nın misyonu Türkiye'yi ve üyelerini geliştirmek; çağa ayak uydurmuş ve ötesini hedefleyen bir vizyon ile hareket etmekte olan ve global ticaretten daha fazla pay almayı, uluslararası siyasi ve ekonomik oluşumları kendi yararı doğrultusunda yönlendirebilen küresel bir güç olmayı hedeflemektir.

İTO: İnşaat malzemeleri grubunda yüzde 14,39'lük artış!

İTO Başkanı Avdagiç'ten kritik asgari ücret açıklaması: Hedeflenen enflasyon dikkate alınarak artırılmalı!

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Döviz kurları kısa süre içinde dengeye gelecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön