03 / 07 / 2024

İTO Başkanı Avdagiç 750 bin işletmeye çağrıda bulundu: Yıl sonuna kadar fiyatları arttırmayın, indirim yapın!

İTO Başkanı Avdagiç 750 bin işletmeye çağrıda bulundu: Yıl sonuna kadar fiyatları arttırmayın, indirim yapın!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İTO'nun 750 binden fazla üyesine seslenerek, en az yıl sonuna kadar fiyatları artırmamaya ve imkanı olanları ise indirim yapmaya davet etti.



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İTO'nun 750 binden fazla üyesine en az yıl sonuna kadar fiyatlarını artırmama ve imkanı olanları indirim yapmalarını söyledi. 

Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, piyasalarda özellikle otomotiv ve emlakta rutin, normal yürüyen bir piyasaya ve makul fiyatlara geri dönüşlerin olduğunu açıkladı.

Olağanüstü bir dönemden geçildiğini aktaran Avdagiç, Ticaret Bakanlığı tarafından alınan tedbirlerle fiyatlardaki spekülatif sürecin normale dönme işaretleri verdiğine işaret etti.

750 BİNDEN FAZLA İŞLETMEYE ÇAĞRIDA BULUNDU!

Avdagiç, İTO'nun 750 binden fazla üyesine seslenerek şu ifadeleri kullandı: "İstanbul iş dünyamızın en büyük meslek örgütü olan İTO'ya üye tüm üretici ve tüccarımızı, en az yıl sonuna kadar fiyatlarını artırmamaya ve imkanı olanları indirim yapmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

 İTO Başkanı Avdagiç 750 bin işletmeye çağrıda bulundu: Yıl sonuna kadar fiyatları arttırmayın, indirim yapın!

ENFLASYONLA MÜCADELEDE KRİTİK VİRAJ!

İTO Başkanı Avdagiç, bazı sektörlerin belirli ürünlerde fiyat artışları yapılmayacağına dair açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu indirimleri, tüm sektörlere ve ürünlere yaymalıyız. Ülke olarak enflasyonla mücadelede kritik bir viraja geldik. Rasyonelleşme politikası kapsamında uygulanan politikaların etkileri görülmeye başlandı. Bu virajı birlikte hareket ederek aşacağız.

Yüksek enflasyonun birikimli sonuçlarının ne ölçüde ağır bir fatura çıkardığını hiç unutmamalıyız. Bu yolda beklentilerin bozulmasına izin veremeyiz. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı tavizsiz sürdürmemiz gerekiyor. Bunu başarınca, makul sürede tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşacağımıza inanıyorum."

İSTANBUL'UN EYLÜL AYI ENFLASYONU BELLİ OLDU!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul’un eylül ayın enflasyonun rakamını paylaştı. Buna göre, İstanbul'un eylül ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 73,18 oranında artarken, aylık bazda yüzde 5,46 olarak açıklandı. 

Tüketici fiyatlarındaki yıllık artış ağustosta yıllık bazda yüzde 74,17 oranında ve aylık bazda yüzde ise 8,8 seviyesinde gerçekleşmişti.

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Döviz kurları kısa süre içinde dengeye gelecek!

 


Geri Dön