28 / 04 / 2024

AFAD Başkanı duyurdu: 42 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek!

AFAD Başkanı duyurdu: 42 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek!

AFAD Başkanı Okay Memiş, inşası devam eden 200 bin konuttan 42 bin 46'i hak sahiplerine yıl sonuna kadar teslim edileceğini duyurdu. Ayrıca Okay Memiş, 337 bin 204 haneye kira yardımı yapıldığını açıkladı.



Türkiye Afet Risklerinin Azaltılması Platformu'nun ikinci toplantısı "Risk Yönetişimini Güçlendirmek" temasıyla gerçekleştirildi. Programda konuşan AFAD Başkanı Okay Memiş, deprem konutlarına ve kira desteğine ilişkin açıklama yaptı. 

Afet risklerini dikkate almadan yapılan her yatırımın potansiyel bir kayıp olduğunu söyleyen Okay Memiş, "Birleşmiş Milletler'in hesaplamalarına göre, afet öncesinde risk azaltmaya yapılan 1 birimlik yatırım ile en az 15 birimlik zararın önüne geçilebilmektedir" dedi. 

Deprem ölçer istasyonlarına ilişkin bilgi veren Memiş, Ulusal Deprem Gözlem Ağı'nda işletilen deprem ölçer istasyonlarının sayısının bin 145'e yükseldiğini belirtti.

AFAD Başkanı duyurdu: 42 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek!

TARAP VE İRAP UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRİLDİ

Sabah'ın haberine göre, afetlerde riskleri en düşük seviyeye getirmek için hazırlanan projelere dair bilgi veren Memiş, "Bütünleşik Afet Yönetimi" sürecinde uluslararası afet risk azaltma politika belgelerini gözeterek risk azaltmayı her düzeyde yaygınlaştırmayı hedeflediklerine vurgu yaptı. Bu kapsamda Memiş, "Ulusal düzeyde (TARAP) 'Türkiye Afet Risk Azaltma Platformu' nu, yerel düzeyde de (İRAP) 'İl Afet Risk Azaltma Planı'nı uygulamaya aldık" diye konuştu. 

337 BİN HANEYE KİRA YARDIMI YAPILDI

2023 yılında 65 binden fazla depremin çözümünün yapıldığı belirten Memiş, AFAD'ın senede ortalama 25 bin adet deprem çözümü yaptığını anlattı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgede çalışmaların ivedilikle yapıldığını açıklayan Memiş, "366 farklı alanda, 192 bin 992 konteyner kurulumu tamamlandı. 599 bin 985 afetzede vatandaşımızı konteyner kentlerimizde misafir ediyoruz. 337 bin 204 haneye kira yardımı yapıldı. 

AFAD BAŞKANI MEMİŞ: 42 BİN KONUT YIL SONU TESLİM EDİLECEK

2 milyon 272 bin 628 bina, 6 milyon 183 bin 25 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını yapıldığı bilgisini veren Memiş, "Acil yıkılacak ve yıkık binaların tamamında enkazlar kaldırıldı. İnşası devam eden yaklaşık 200 bin konuttan 42 bin 46'i hak sahiplerine sene sonuna kadar teslim edilecek" dedi.

Altın fiyatları resmen fırladı! Gram altında 1.800 TL göründü! Bu rakamları görenlerin ayakları yerden kesilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı karşılık buldu! Onlar da iğneden ipliğe indirim yaptı!


Geri Dön