29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki’den konut müjdesi! 46 bin konut yıl sonuna kadar hazır olacak!

Bakan Özhaseki’den konut müjdesi! 46 bin konut yıl sonuna kadar hazır olacak!

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evinin hazır olacağını ifade etti. 200 bin konut inşasının sürdüğünü söyleyen Özhaseki, Yerinde Dönüşüm'e başvuru sayısının da 240 bine ulaştığını aktardı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi ve deprem bölgesinde inşa edilen konutlarla ilgili soruları yanıtladı.

Yerinde Dönüşüm Projesi’ne yapılan başvuru sayısı 240 bini buldu. Toplu bir temel atma töreni ile inşa sürecinin start alacağını paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 200 bin konut inşasının sürdüğünü, yıl sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evinin hazır olacağını söyledi.

Bakan Özhaseki’den konut müjdesi! 46 bin konut yıl sonuna kadar hazır olacak!

Yeni Şafak’ın haberine göre, Bakan Özhaseki, 'Yerinde Dönüşüm' projesiyle ilgili gelişmeleri şu şekilde anlattı:

İLK ETAPTA 46 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM TESLİM

“6 Şubat’ta meydana gelen depremler sebebiyle 680 bin konut ile beraber 170 bin ticari alandan oluşan toplam 850 bin bağımsız bölüm kullanılamaz hale geldi. Afetten hasar alan kentlerimizde gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda 200 bin konutumuzun inşası sürüyor. Yıl sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evi olmak üzere toplam 46 bin bağımsız bölümü, depremzelere teslim edeceğiz. İnşası biten evlerimizi de aşama aşama hak sahipleriyle buluşturacağız.”

İŞİ SIKI TUTUYORUZ

“İnsanların talepleri doğrultusunda kent merkezlerinde, yerinde dönüşümü başlattık. Bu projemiz ile beraber zemin etütleri yapılmış güvenli yerleşim yerlerinde insanlarımız yıkılmış konutlarını yerinde yenileyebilecek. Bu projemizin her bir adımını, ruhsattan meskene kadar bakanlık olarak biz denetleyeceğiz. İşi çok sıkı tutuyoruz. Mevzuata ilişkin düzenleme de yaptık. Yerelden imar yetkisini bakanlığın uhdesine aldık. Plan çalışmalarına not ediyoruz. ‘Burada fay kırığı var. Sıvılaşma var. Yapılaşma olamaz’ diyoruz.”

Bakan Özhaseki’den konut müjdesi! 46 bin konut yıl sonuna kadar hazır olacak!

DİLEYENE REZERV ALANINDAN EV

“Afet bölgesinin güvenli ve hızla ayağa kalkması için hazırladığımız Yerinde Dönüşüm Projemize müracaat sayısı 240 bine yaklaştı. Kısa zaman içinde inşa faaliyetlerimiz hızlanacak. Toplu bir temel atma töreni düzenleyeceğiz. Şu anda TOKİ, Emlak Konut ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz eliyle 200 bin konut ve köy evi üretiliyor. İsteyen yurttaşlarımıza rezerv alandan konut vereceğiz. İsteyen yurttaşlarımızın da yapılarını ise yerinde, güvenli ve hızlı bir şekilde yenileyeceğiz.”

KONTEYNER İŞ YERLERİ GEÇİCİ

“11 kentimizde 170 bin ticari alan zarar gördü. Bunları iş yeri, depo, ahır ve ayrıca, dükkan şeklinde tarif edebiliriz. Biz 680 bin evle beraber 170 bin ticari alanı da inşa edip teslim edeceğiz. Afet bölgesindeki mali, kültürel ve toplumsal yaşamı ayakta tutmak için devletimiz, konteyner çarşılar kurdu. O konteynerlerde geçici ticaret merkezleri yapıldı. 170 bin ticari alanı ürettiğimiz zaman konteynerlere gerek kalmayacak.”

Konut sahipleri dikkat! Bunu yapan kiracısını evden çıkaramayacak!

Depremde 5 kişiye mezar olan İnci Apartmanı’yla ilgili şok karar!

O bakanlık resmen açıkladı! Güvenlik görevlisi ve şoför alınacak!


Geri Dön