Perakende

İstanbul'da ekmeğe zam iddiası! 2023'te 200 gram ekmek 5 TL mi olacak?

Yeni yılın gelmesiyle birlikte İstanbul'da ekmeğe zam gelecek iddiası gündemde yer almaya başladı. Peki 2023'te ekmeğe zam gelecek mi? İşte detaylar...Bu kapsamda son olarak Temmuz’da 4 lira olarak satılmaya başlanan ekmeğin İTO’ya bağlı fırınlarda 1 Ocak 2023’ten geçerli olacak şekilde 5 lira olabileceği konuşuluyor

İstanbul’da ekmek fiyatları için 2023 yılı itibariyle zam yapılmasının gündemde olduğu öğrenildi. Bu kapsamda son olarak Temmuz’da 4 lira olarak satılmaya başlanan ekmeğin İTO’ya bağlı fırınlarda 1 Ocak 2023’ten geçerli olacak şekilde 5 lira olabileceği konuşuluyor.

İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatının 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 5 liraya yükseltileceği iddia edildi.

Ekonomi Gazetesi’nde yer alan detaya göre odaya yakın kaynaklardan edindiği bilgiler kapsamında, İstanbul'da İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için İTO’nun İş Programı ve Bütçe Görüşmeleri toplantısında oylama yapıldı. Oylama sonucunda, İstanbul ilinde "1 kilogram ekmek fiyatı azami 25 lirayı geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 5 lira olacak" şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi’nin kabul edildiği kaydedildi. Peki 2023'te ekmeğe zam gelecek mi? İstanbul'da ekmek ne kadar, kaç TL? İşte İstanbul'da ekmek fiyatları...

YÜZDE 31,2’LİK ARTIŞ

Bu durumda, konuşulan son zam sonrası 1 kilogram ekmek fiyatı yüzde 31,2 artacak.

Azami Ekmek Fiyat Tarifesi en son İTO’nun temmuz ayı meclis toplantısında yükseltilmişti. Temmuz meclis toplantısında yapılan oylamada, İstanbul'da 1 kilogram ekmek fiyatının azami 19,05 lirayı geçmemek kaydıyla 210 gram ekmek için 4 lira olmasına karar verilmişti.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda İstanbul'da ekmeğin fiyatına zam geleceği ve 7,5 liraya yükseleceği iddia edilmişti. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe zam iddialarına yönelik açıklama yaptı ve "Ekmekte 7,5 lira gibi bir rakam aralıkta da gündemde değil, ocakta da gündemde olmayacak" dedi.

Balcı, "Bu kişilerin hiçbir yetkisi yokken fiyat talep etme yetkisi dahi olmamasına, komisyonda görevi olmamasına rağmen ekmek fiyatına ilişkin aralıkta 7,5 TL olacak demesi gerçek dışıdır" demişti.

Balcı, "Ekmekte 7,5 TL gibi bir rakam aralıkta da gündemde değil, ocakta da gündemde olmayacak" diye belirtti. 

Asgari ücretteki yüzde 54'lük artış enflasyonu zorlar! Asgari ücrete ikinci zam gelir mi? 

İşsizlik maaşı 2023'te ne kadar oldu? İşsizlik maaşına zam geldi mi?

EYT'liler dikkat! Yeni yılda zam gelecek! Hemen bunu yapın!