Kent Haberleri

İstanbul'da ekmeğe zam yolda! 

Ankara'da ekmek fiyatlarına gelen zamdan sonra İstanbul'da da ekmeğe zam geleceği ile ilgili açıklama yapıldı. İstanbul'da fırınlar için istenen kiraların arttığı gerekçesi ile ekmeğin kilogram fiyatının 60 liraya çıkabileceği duyuruldu.

Ankara'da ekmek fiyatlarına zam gelerek 8 liradan 10 liraya çıkmıştı. Buna göre, şimdi ise İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam yapılacağı sinyalleri gelmeye başladı. Gerekçe olarak ise fırıncıların artan kira maliyeti gösterilmektedir.

EKMEK FİYATI 15 LİRA OLABİLİR

Girdi maliyetlerinde yaşanan artışa dikkat çeken Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, "Maliyet artışları üreticiyi zorluyor. Öte yandan, bu ayın 15’inden sonra da İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatı da 60 liraya kadar yükselebilir. Bir ekmeğin fiyatı da semtlere göre değişmek ile beraber  12.5 liradan başlayarak 15 lirayı bulabilir" diye ifade etti.

KİRA ARTIŞLARI EKMEK FİYATINI ETKİLEYECEK

Buna göre, İstanbul’da Şişli, Beşiktaş’ta, Kadıköy’de fırınlar için istenen kiraların fiyatı 140 bin liraya kadar çıktığını ifade eden Kolivar, "Arnavutköy, Sultangazi gibi yerlerde de kiralar 20-25 bin lira olabilmektedir. Bu kadar kira farkı maliyetleri katlıyor. Bunu düşününce İstanbul’un her yerinde ekmeğin aynı fiyata satılması söz konusu olabilir mi" dedi.

Ankara'da ekmeğe ikinci zam!

Ankara'da ekmeğe zam yapıldı...

Zamlar peş peş geldi! Ekmeğe 3 ayda ikinci zam!

O ilde ekmeğe zam: 200 gram ekmeğin fiyatına bir yılda yüzde 100 arttı!