16 / 05 / 2024

İstanbul’da ekmeğe zam sinyali!

İstanbul’da ekmeğe zam sinyali!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi eski başkanı Hasan Demir, ekmeğin 8 TL olmasını beklediklerini belirtti.



Cumhuriyet'te yer alan detaylara göre, İstanbul’da şu anda 240 gram ekmek 6 TL'den, 200 gram ekmek ise 5 TL'den satışa çıkarılıyor. Demir, 240 gramlık ekmeğin 230 grama çekilerek fiyatının 8 Türk Lirası olmasını, 200 gramlık ekmeğin ise 7 TL'ye yükseltilmesini beklediklerini söyledi. 

Demir, asgari ücretin arttığını şu an piyasada en kötü buğdayın çuvalının ise 500 lira olduğuna dikkat çekerek, yeni hasatta bu fiyatın en az 600 lira olmasını bekledikleri kaydetti. Sözlerine devam eden demir, "Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi bize 350 liradan un veriyordu 1.5 yıldır. Ancak bu satış haziran itibarıyla durduruldu" şeklinde konuştu.

İstanbul’da ekmeğe zam sinyali!

Öte yandan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ülke genelinde ekmek fiyatlarının Temmuz ayı başından itibaren 7 -7.5 Türk Lirası arasında olacağını ifade etti.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre Balcı, “2022 yılında ekmek fiyatlarının 10 Türk Lirası olacağı söylendi. Ancak biz tüm olumsuzluklara rağmen ekmeği 5 Türk Lirasından sattık'' dedi.

Balcı, un fiyatlarındaki yükselişi, asgari ücretteki zammı ve işletme giderlerindeki artışı da düşünerek fırıncılar en makul artış seviyesinde kalacağına fikkat çekerek, Temmuz ayından itibaren 200 gram ve 210 gram aralığındaki ekmeğin fiyatı 7 ile 7.5 Türk Lirası arasında olacağını belirtti.

Ayrıca Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre, Şu an ekmeğe resmi bir zam talebi bulunmuyor. Ancak, en geç temmuz ayının ortalarında ilgili meclislere ve esnaf odasına yeni zam talebini sunacak olan fırıncılar, 200 gram ekmeğin 7 TL'ye 240 gram ekmeğin ise 6 TL'den 8 TL'ye çıkmasını talep edecek.

Deprem bölgesindeki öğretmenlerin hizmet puanları artacak! Bakandan son dakika açıklaması geldi! 

Ata altın, tam, çeyrek ve gram altın bugün ne kadar? Altın fiyatları bugün kaç lira? 4 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları

Emekli maaş zammında kritik rakam! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilecek mi? 


Geri Dön