Sektörel

İstanbul'da fiyatlar her gün artıyor! Asgari ücretliler dikkat!

Megakent İstanbul'daki emlak krizi büyüyor. Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu tarafından açıklanan Mayıs ayı raporunda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. İşte o sonuçlar...Platform üyesi Cihan Uyanık, konuyla ilgili açıklamasında, Kadıköy'de şu an 4 bin 253 lira ücret tutarının altında yalnızca 2 adet konutun bulunduğuna dikkat çekti

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu tarafından açıklanan Mayıs ayı raporuna göre, İstanbul'da kira ve emlak krizi yaşanıyor. Platform üyesi Cihan Uyanık, konuyla ilgili açıklamasında, Kadıköy'de şu an 4 bin 253 lira ücret tutarının altında yalnızca 2 adet konutun bulunduğuna dikkat çekti.

 

Uyanık, Kadıköy’de tam zamanlı çalışan bir asgari ücretlinin tek başına daire dahi tutması artık imkansız. Asgari ücretin altındaki bu iki ilandan biri Kot 2’de 1+1 65 metrekarelik konut, diğeri ise 40 metrekare 1+0 ve yaşamaya elverişsiz bir daire” açıklamasında bulundu.

İşte araştırmanın sonuçları...

 

EV KİRALARINDAKİ FAHİŞ ARTIŞ GÜNDEMDE

Cumhuriyet'ten Didem Ernez'in haberine göre; Araştırma yöntemi olarak ortalama kiradan çok ortalama ilan rakamını dikkate alındığını belirten Uyanık, toplam 815 ilanı baz alan rapor kapsamında, Nisan'da 17.432 lira olan ortalama kiranın yüzde 9,3 oranında yükselerek 19 bin 60 liraya yükseldiğini belirtti. 

Uyanık, "20 bin lira ve üstü ilanlar kapsam dışı bırakılarak inceleme yapıldığında dahi ortalama kira 12 bin 614 lirayı buluyor. Bu oran nisan ayında 11 bin 732 liraydı" şeklinde konuştu.

5 BİN LİRANIN ALTINDA 10 TANE KİRALIK EV VAR

Nisan'da 8 bin lira ve altındaki ilan sayısının 135 iken, Mayıs'ta yüzde 35 gerileyerek 88 olduğunu aktaran Uyanık, 5 bin lira ve altında yalnızca 10 tane kiralık ev ilanı olduğunun altını çizdi. "Bu tablo bir başka tehlikeyi işaret ediyor. Eğer önlem alınmazsa çok kısa bir sürede 8 bin TL altı ilan bulmak da olanaksız hale gelebilir. Bir kaç ay sonra bu fiyatlara artık 1+1 veya bodrum daire ancak bulabileceğiz. Bu gidişle sokakta yatacağız" diye konuşan Uyanık, kısa vadeli acil bir çözüme ihtiyaç olduğunu, kirala üst sınır getirilmesinin gerektiğini ve acil şekilde sosyal konut inşa edilmesi gerektiğini belirtti. 

Evini dönüştürene çifte destek müjdesi geldi! Hem kira ve faiz desteği verilecek!

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! İndirim geliyor mu? 4 Haziran 2022 Opet, Total, PO, BP, Shell fiyat listesi...

Yabancıya vatandaşlıkta konut satış limiti 13 Haziran'da resmen yükseliyor! Ev fiyatları da şimdiden artıyor!