28 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

İstanbul'da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi.



Mahalleliler Birliği tarafından yapılan çağrıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmaması yönünde seslerini duyurmaya çalıştı.

TAPU İSTİYORUZ, SORUN DÖRT DUVAR DEĞİL!

İBB önünde bulunan Saraçhane parkında toplanan İstanbul’un farklı semtlerinden kentsel dönüşüm mağduru mahalleliler taleplerini duyurabilmek için  taşıdıkları döviz ve pankartlara yazdılar. “Tapu istiyoruz”, “Sorun sadece dört duvar değil”, “Partimiz de seçimimiz de evimiz ve mahallemiz” yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar,

Binlerce kentsel dönüşüm mağduru vatandaş, İstanbul’un. Sultangazi Habibler, Sarıyer Kazım Karabekir, Çayırbaşı, Poligon, Derbent, Cumhuriyet, Sarıdağ, Reşitpaşa, Beykoz Çiğdem, Üsküdar Kuzguncuk, İcadiye, Pendik Ertuğrulgazi, Ümraniye Cemil Meriç ve Ihlamurkuyu mahallelerinden eylem alanına geldi. 

İstanbul da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

TAPULAR VERİLSİN!

Evrensel.nethaber'de yer alan habere göre; alanda toplanan mahalleliler adına konuşan Avukat Erbay Yüce, rezerv alan uygulamasıyla yurttaşların mağdur edildiğini söyledi. Tapuların vatandaşlara teslim edilmesini söyleyen Erbay ''Senelerdir o mahallede oturan, mahalleyi mahalle yapan yurttaşların tapuları verilsin. Planlama ve dönüşüm tapular verildikten sonra mahallelinin lehine yapılsın” dedi.

Bu taleple imza toplayacaklarını belirten Yüce, “Topladığımız imzaları İBB’ye teslim edeceğiz, taleplerimiz kabul edilene kadar İBB önündeki eylemlerimiz devam edecektir” diyerek kentsel dönüğşüm mağdurlarının seslerini duyurmaya çalıştı.

BAŞAKŞEHİR ŞAHİNTEPE SAKİNLERİ MECLİSE GİDİYOR

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüme karşı barınma haklarını savunan Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi, taleplerini dile getirmek amacıyla 28 Kasım Salı günü Meclis'e gidiyor. 

Şahintepe sakinleri, Şahintepelilere sorulmadan ilan edilen, “Rezerv Alan” kararının ve imar uygulamalarının geri alınmasını istediklerini söyledi. 

Sakinler ''Vatandaşların barınma ve kent hakkını hiçe sayan herhangi bir dönüşümün halk yararını  amaçlamadığını biliyoruz. Bu nedenle de Şahintepelileri dışlayan hiçbir kararı kabul etmiyoruz'' dedi.

Fikirtepeli dönüşüm mağdurlarından iflas tepkisi!

Kentsel dönüşümde rezerv alan detayı: Bakanlık arsayı vatandaştan satın alabilecek!

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Geri Dön