27 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüm toplantısı: Mega kentte kaybedecek 1 dakika yok!

İstanbul'da kentsel dönüşüm toplantısı: Mega kentte kaybedecek 1 dakika yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve mega kentte kaybedecek 1 dakikanın bile olmadığını belirtti. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...



Büyük depremin beklendiği İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlık bürokratları ve alanında uzman personelle bir toplantı düzenledi. 

Bakan Özhaseki, söz konusu toplantıda İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul da kentsel dönüşüm toplantısı: Mega kentte kaybedecek 1 dakika yok!

Bakanlıktan gerçekleştirilen açıklamaya göre, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" kampanyası çerçevesinde  çalışmalarını sürdüren Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem ve beraberlerindeki heyetle İstanbul'da görüştü. 

Toplantıda, İstanbul'un kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen son nokta ile ilgili değerlendirmeler masaya yatırıldı. 

Bakan Özhaseki, toplantı ile ilgili  sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve mega kent ile ilgili önemli değerlendirmelere yer verdi.

İstanbul da kentsel dönüşüm toplantısı: Mega kentte kaybedecek 1 dakika yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşüm toplantısına ilişkin "Gözbebeğimiz İstanbul'umuz için kaybedecek 1 dakikamız bile bulunmuyor. İstanbul için gayretle, azimle çalışan bürokratlarımızla kadim şehir İstanbul'umuzun kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gelinen noktayı değerlendirdik. Azimli ve kararlıyız" ifadelerini kullandı. 

Çalışmaları durup dinlenmeden sürdürdüklerinin altını çizen Bakan Mehmet Özhaseki, "Vatandaşlarımız için güvenli ve konforlu konutlar yapacağız" diye konuştu.

Tüm bunların yanı sıra, Bakan Özhaseki, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir başka açıklamada da Marmara'da beklendiğini bildiğimiz ve bütün bilim adamlarının işaret ettiği çok önemli bir hareketlenme olduğuna dikkat çekti. İstanbul'un çok hızlı bir şekilde dönüşüme ihtiyacı olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, projelerin hazır olduğunu da dile getirdi. 

Özhaseki, "İstanbul için yerimizde duramıyoruz. Buralarda neler yapabiliriz? İnsanlarımızı güvenli konutlara nasıl oturturuz diye düşünüyoruz. İstanbul'da kentsel dönüşümü nasıl sağlarız diye gece gündüz hep beraber bütün arkadaşlarımla çaba gösteriyoruz. Proje ortaya koymak için çalışıyoruz. Çünkü Marmara'nın etrafında 7 tane ilimiz bulunuyor. Bizim gayrisafi safi milli hasılamızın yüzde 47'si bu bölgede yer alıyor ve milyonlarca insanımızın da bu bölgede iş yerleri var. Evi var, canlarını içinde taşıyorlar" açıklamasında bulundu. 

Evde bakım maaşına ne kadar zam geldi 2024? Hesaplara yatacak rakam resmen açıklandı: Şimdi bakın!

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!


Geri Dön