08 / 05 / 2024

İstanbul’da kiralar düştü mü? İstanbul’daki kiralara dair son durum!

İstanbul’da kiralar düştü mü? İstanbul’daki kiralara dair son durum!

İstanbul’da kiralar düştü mü, Hangi ilde kiralar ne kadar düştü? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!



Yüksek kira fiyatlarından sonra beklenen düşüş eğilimi yaşanmaya başlandı.  Bu konuda İstanbul başta olmak üzere bazı il ve ilçeler de öne çıkıyor. İşte İstanbul'da kiralar düştü mü, ne kadar düştü sorularının yanıtları…

HANGİ İLDE KİRALAR NE KADAR DÜŞTÜ?

İstanbul’un bazı ilçeleri ile Anadolu’da 7 kentte de kiralar yüzde 4 ile 13 arasında düşme eğilimi gösteriyor. Ağustos ayında düşüş yaşayan kentlerden biri de Antalya’ydı. Antalya’da kiralarda yüzde 7, Burdur’da yüzde 4, Çorum’da yüzde 8, İzmir’de yüzde 4, Mardin’de yüzde 8, Sinop’ta yüzde 13, Yalova’da yüzde 7 indi.

İSTANBUL’DA HANGİ İLÇELERDE KİRALAR DÜŞTÜ?

Emlakjetin yayınladığı verilere göre İstanbul’da kiralar haziran ayında yüzde 6, temmuzda yüzde 8 artış gösterdi, Beşiktaş’ta da ortalama kiralarda temmuz ayında yüzde 10 azalma görüldü. Bahçelievler, Çekmeköy, Ataşehir’de son bir ayda kira fiyatlarında düşüş yaşanan diğer ilçeler oldu. Bu ilçelerde düşüşün, yüksek ortalama fiyatlardan dolayı belli bir doygunluğa oluşması ve talebin bölgeler arasında kayması ile birlikte bazı bölgelerde azalması sonucu yaşandığı belirtiliyor.

Kiralık konut fiyatları hakkında konuşan Zingat.com Satış Direktörü Eser Karaismailoğlu, “Haziran ayıyla beraber artış oranları yatay seyir izlemeye başladı. Zingat verilerine göre ise Türkiye genelinde haziran ayında yüzde 7 olan artış, temmuz ayında yüzde 8 olarak gerçekleşmiştir.  Ağustos’un ilk haftasında yurt genelinde yaşanan artışın yüzde 9 olarak gerçekleştiğini görmekteyiz. Üç büyük ile bakıldığı zaman ise İstanbul’da yüzde 6, Ankara’da yüzde 8 artış kaydedilirken, fiyatlar İzmir’de yüzde 4 düştü. Özellikle son dönemde sert fiyat geçişlerinin gözlemlendiği Antalya’da yükselişin durduğunu ve aşağı yönlü hareketin başladığı söylenebilir. Antalya’da da kira fiyatlarının yüzde 7 oranında düştüğünü gözlemledik.” şeklinde konuştu.

Bakanlıktan 12 ay boyunca geri ödemesiz 1,500 TL! Başvuran herkese anında ödeniyor! İşte detaylar!

slam Memiş gram altın yerine bunu önerdi! Altın alamayanlar akın etti! İşte detaylar!

Promosyonlar 10 katına çıkıyor! Bankalar promosyon ödemelerini körükledi! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön