27 / 04 / 2024

İstanbul'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü!

İstanbul'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü!

Knight Frank tarafından yayınlanan Global Kentler Fiyat Endeksi 2018 ikinci çeyrek raporuna göre, İstanbul'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü. İstanbul konut fiyat artış liginde 39'uncu sıraya geriledi.



İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, dünyanın önde gelen 43 kentindeki lüks konut piyasasına ilişkin rapor hazırladı. Global Kentler Fiyat Endeksi 2018 ikinci çeyrek raporuna göre, İstanbul konut fiyat artış liginde 39'uncu sıraya geriledi. İstanbul'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü.

Toronto ilk sırada

Global Kentler Fiyat Endeksi 2018 ikinci çeyrek raporuna göre, Haziran ayı itibarıyla son bir yılda ev fiyatlarının en çok artış gösterdiği yer, yüzde 11.9 ile Çin'in Guangzhou şehri oldu. Singapur, yüzde 11.2'lik yükselişle listenin ikinci sırasında yer aldı. Üçüncü ise yüzde 10.3'lük artışla İspanya'nın başkenti Madrid oldu. 2018'in ilk yarısında konut fiyatları yüzde 11 ile en çok Kanada'nın en büyük şehri Toronto'da arttı.

2012'den bu yana en kötüsü

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre; lüks konut fiyatlarının en fazla gerilediği şehir son bir yılda yüzde 8.4'lük düşüşle İsveç'in başkenti Stockholm oldu. İkinci ise Kanada'nın Vancouver şehri oldu. Vancouver yüzde 6.2 değer kaybetti.İtalya'dan Roma yüzde 3.8'lik düşüşle üçüncü oldu. Londra ve Dubai'de de lüks ev fiyatları gerilerken, New York'ta sadece yüzde 0.1'lik artış görüldü.

Avrupa gözde oldu

1- Çin'de hükümetin aldığı önlemler çerçevesinde konut fiyat artış hızındaki yavaşlama hala devam ediyor. Singapur'da ise artan dış talep ve yüksek arazi değerleri fiyatların yükselmesine neden oluyor. 

2– Avrupa'da yerli ve yabancıların yatırım amaçlı veya ikincil ev yatırımları başta Madrid olmak üzere Paris ve Berlin gibi kentlerde lüks ev fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.

3– ABD'de San Francisco yüzde 9.5, Los Angeles yüzde 7.8, Miami yüzde 3.3'lük artış oranıyla lüks konut piyasasında ön plana çıkıyor.

İstanbul da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü!


Geri Dön