30 / 04 / 2024

İstanbul'da konut satış fiyatları arttı mı?

İstanbul'da konut satış fiyatları arttı mı?

Koronavirüs salgını sonrası birçok bölgede konut fiyatları arttı. Peki İstanbul'da konut fiyatları ne oldu? İşte İstanbul’da talep edilen konut kira fiyatında artış yaşanan ilçeler...



Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını devam ediyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com, koronavirüs salgının ülkemizde etkilerinin görülmeye başladığı 11 Mart tarihi öncesi ve sonrası dönemde gayrimenkul satış ve kiralarında talep edilen fiyat değişimini talep etti. 

Birim satış fiyatı 3 bin 908 TL, kira fiyatı ise 18,51 TL’ye çıktı

Endeksa’nın analizlerine göre salgın etkisi ile İstanbul genelinde talep edilen konut satış fiyatında yüzde 7, kira fiyatı ise yüzde 5 artış yaşandı. İstanbul genelinde talep edilen güncel ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 908 TL, kira fiyatı ise 18,51 TL’ye ulaştı. 

Küçükçekmece, Başakşehir, Üsküdar, Beşiktaş ve Beylikdüzü

Türkiye’de salgın etkileri görülmeye başlandıktan sonra konut satış fiyatında en fazla değişiklik yaşanan ilçeler Küçükçekmece, Başakşehir, Üsküdar, Beşiktaş ve Beylikdüzü oldu.

Küçükçekmece’de talep edilen konut satış fiyatında yüzde 26 artış yaşandı

Endeksa’nın güncel verilerine göre salgının etkisi görülmeye başlandıktan sonra Küçükçekmece’de talep edilen konut satış fiyatı yüzde 26 artış yaşandı ve 4.158 TL/metrekare'ye ulaştı. Başakşehir’de yüzde 17 artış oldu ve birim fiyatı 4.865 TL/metrekareye; Üsküdar'da yüzde 12 artış ile 13 bin 318 TL/metrekareye, Beylikdüzü’nde ise yüzde 12 artış ile 2.679TL/metrekareye çıktı.

İstanbul da konut satış fiyatları arttı mı?

Zeytinburnu, Bağcılar ve Ataşehir’de kira oranı yüzde 18 arttı

İstanbul’un ilçelerinde talep edilen kira fiyatı en fazla artış gösteren ilçeler yüzde 18 artış oranı ile Zeytinburnu, Bağcılar ve Ataşehir olarak kaydedildi. Zeytinburnu’nda talep edilen güncel metrekare kira bedeli 23,22 TL, Bağcılar’da 16,92 TL, Ataşehir’de ise 21,79 TL oldu. 

Bu üç ilçeden sonra en fazla artış görülen ilçeler yüzde 11 ile Küçükçekmece, yüzde 10 ile Büyükçekmece ve Esenler oldu. Küçükçekmece’de güncel kira 21,25 TL, Büyükçekmece’de 14,4 TL, Esenler’de ise 16,53 TL.

İstanbul’da talep edilen konut kira fiyatında artış yaşanan ilçeler

İstanbul da konut satış fiyatları arttı mı?

İstanbul’da konut fiyatına yüzde 7, kiraya yüzde 5 zam!


Geri Dön