14 / 05 / 2024

İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası! Site sakinleri isyan etti! 

İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası! Site sakinleri isyan etti! 

Son dönemde pek çok site yönetimi, fahiş aidat zamları ve şeffaf olmayan idari yapılarıyla gündem oluyor. İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası ortalığı karıştırdı. 



Hürriyet Gazetesi'nden Seda Türkoğlu'nun haberine göre; fsakat blok temsilcileri, yapılması planlanan bu fahiş zammı kabul etmedi. 27 blok temsilcisinin katılım gösterdiği oylamada, bazı temsilcilerin toplantıyı terk ettiği ifade edildi. 

Ne olduysa bundan sonra yaşandı. Aynı zamanda site sakini de olan MYK (Merkez Yönetim Kurulu) Başkanı Özcan Ç.’nin onayıyla, oylamada kabul edilmemesine rağmen zamların kabul edildiği belirlendi. 

İstanbul da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası! Site sakinleri isyan etti! 

Ertelenen toplantının WhatsApp üzerinden vekâlet toplanarak yapıldığı, bütçede görüşülmeyen konuların dahi burada kabul edildiği ifade edildi. 

Oldubittiye getirilen kararları gören site sakinleri ise yaşananlara tepki göstedi. 

Konuyla ilgili MYK’ya itiraz eden temsilciler kurulu, ilk önce üyelere ihtar çekti. Site sakinleri, sosyal medya üzerinden de yönetime tepkilerini dile getirdi. 

İstanbul da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası! Site sakinleri isyan etti! 

Bu arada, 4 milyon Türk Lirası tutarında bütçe açığı ile birlikte aidatlara yıllık yüzde 120 zam uygulandığı, 120 metrekare büyüklüğündeki konut için aylık toplam giderin 4 bin liradan 7 bin lira civarına yükseldiği ileri sürüldü. 

Hürriyet’e konuşan ve adını açıklamak istemeyen site sakinleri duruma isyan ederek tepkilerini dile getirdi. Sitede yaşayanlar, yönetimin düpedüz kural tanımazlık ve vandallık yaptığını, temsilciler kurulunun itirazlarına karşın bütçe planını onayladığına dikkat çekerek, "Burada nasılsa zenginler oturuyor algısıyla yapılan fahiş zamlar normalleştiriliyor. Tamam biz belki zengin olabiliriz ama keriz değiliz. Bu yapılanlar tamamen hakka da hukuka da aykırı" ifadelerini kullandı. 

Hürriyet’in ulaştığı iddiaların merkezindeki Site müdürü Tuba P. ise hakkındaki suçlamaların tümünü reddederken, suçlamalarla ilgili yasal itiraz yapacağına da dikkat çekti. 

Avukatı Ümran Kalfa da, konu ile ilgili konuşarak “Müvekklim sosyal medyada yazıldığı gibi 75 bin ya da 40 bin TL gibi bir Maaş almıyor. Ancak ne kadar maaş aldığını ne yazık ki sizinle paylaşamam” ifadelerine yer verdi. 

Uzmandan, küçük yatırımcıya çok ilginç tavsiye! Cebinizde 100 TL bile olsa bunu yapın!

TOKİ sosyal konut 7'nci etap kura tarihleri il il açıklandı! 4-8 Şubat arasında hangi illerde kura çekilecek?

Altın fiyatları bir günde tepetaklak oldu! Gram altın ters köşe yaptı! Görenler şaştı kaldı! 4 Şubat altın fiyatları


Geri Dön