17 / 05 / 2024

İstanbul'da ortalama konut kirası 13 bin lirayı aştı! 

İstanbul'da ortalama konut kirası 13 bin lirayı aştı! 

Megakent İstanbul'da da ev kiralarındaki artış tüm hızıyla devam ediyor. Şehirdeki ortalama kira bedeli 13 bin lirayı aşarken, en ucuz ve en pahalı ilçeler de açıklandı. İşte ayrıntılar...



NTV'de yer alan habere göre; bir gayrimenkul platformunun araştırmasına göre, ev kiraları Mart 2023'te aylık yüzde 11 yükseliş kaydetti. 

Ev kiralarında yaşanan artış bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 140'ı geçti. Megakent İstanbul'da ortalama kira 13 bin 75 Türk Lirası'na ulaşırken, kiralık evlerde metrekare değeri 130 Türk Lirası olarak belirlendi. 

İstanbul da ortalama konut kirası 13 bin lirayı aştı! 

KİRALARIN EN YÜKSEK OLDUĞU İLÇE SARIYER 

Gayrimenkul platformunun araştırmasında yer alan verilere göre,  ilçelerde 10 bin Türk Lirası ile kaç metrekare kiralama yapılabileceği de ortaya çıkarıldı. 

Ev kiralarının en yüksek olduğu ilçe Sarıyer olarak belirlenirken, burada 10 bin Türk Lirası ile yalnızca 36 metrekarelik bir konut kiralanabiliyor. 

İstanbul da ortalama konut kirası 13 bin lirayı aştı! 

Beşiktaş'ta ise aynı paraya 39 metrekarelik bir konutta oturulabiliyor. Beşiktaş'ı  52 metrekare ile Beyoğlu, 53 metrekare ile Kadıköy ve 55 metrekare ile Şişli izliyor. 

KİRA BEDELLERİNİN EN UCUZ OLDUĞU İLÇE SİLİVRİ 

Megakent İstanbul'da konut kiralarının en ucuz olduğu ilçe de Silivri olarak belirlendi. 

İstanbul da ortalama konut kirası 13 bin lirayı aştı! 

Burada 10 bin Türk Lirası ile 167 metrekarelik bir konutun kirası karşılanabiliyor. 

Sarıyer'i, 152 metrekare ile Arnavutköy, 145 metrekare ile Çatalca, 139 metrekare ile Sultanbeyli ve 130 metrekare ile Sultangazi takip ediyor. 

Tüm bunların yanı sıra, son zamanlarda kirada yüzde 25 zam sınırı da sık sık gündem oluyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasında anlaşmazlıklar büyürken, Temmuz ayında sona erecek olan kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılacağı açıklandı. 

Uzmanlar aynı binada bir kiracının 15 bin lira verirken, başka bir kiracının eskiden bu yana aynı konutta oturduğu için 3 bin lira kira ödediğine dikkat çekerken, konut sektöründe kira sınırından ziyade daha köklü, kalıcı çözümlere, hızlı şekilde kontrol edilme gereksinimi olduğuna vurgu yapıyor. 

Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Memur maaş zammında 2023 şoku! Rakamlar için gözler 1 Mayıs'ta!

Benzin, motorin ve LPG fiyatları il il kaç TL oldu? Sürücüler dikkat! BP, Opet, PO 28 Nisan 2023 fiyat listesi...

Deprem sonrası tekstil sektörüne büyük darbe! İstihdam kaybı 100 bini buldu!


Geri Dön