28 / 04 / 2024

İstanbul'da resmen deprem göçü başladı: Rota sahil şeridinden kuzeye!

İstanbul'da resmen deprem göçü başladı: Rota sahil şeridinden kuzeye!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler sonrasında İstanbul’dan il dışına deprem göçü başladı. Taşınmalarda en yoğun talep ise Ankara ve İzmir’de yaşandı.



Asrın felaketi olarak belirtilen deprem felaketlerinden sonrası mega kent İstanbul’da yaşayan vatandaşlardan kimisi şehir içinde daha az riskli semtlerde taşınma arayışına girerken kimisi de kent dışına göç ediyor. Kent içinde, sahil kesimlerinden kuzey noktalara taşınmalar artış gösterirken, şehir dışında da özellikle  Ankara  ve İzmir şehirlerine talep arttı.

İstanbul da resmen deprem göçü başladı: Rota sahil şeridinden kuzeye!

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem felaketi sonrasında İstanbul’da yaşayan vatandaşlardan kimisi şehir kimisi de ilçe değiştirdi. Sahil kesiminde oturanlar kentin kuzey kısımlarını tercih ederken şehir dışına taşınan vatandaşlar da İç Anadolu ve Ege Bölgesi’ne rağbet gösterdi. Verilen detaylara göre, söz konusu taşınmaların artması sebebiyle nakliye firmalarında da yoğunluklar başladı. Şehir içi taşınmalarda ortalama 15 bin TL maliyet çıkarken şehir dışında da bu rakam 20 ile 25 bin TL arasında değişiyor.


Geri Dön