12 / 05 / 2024

İstanbul'da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

İstanbul'da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da riskli olduğu belirlenen 1 milyon 500 bin konutun taşınacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...



Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Deprem bölgesine öncelik verildiğine dikkat çeken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Tüm şehri yeni Hatay'ı kültürel dokusuyla birlikte ayağa kaldıracağız. Hatay'la birlikte diğer 10 ilimizde eş zamanlı işler sürdürülecek" diye konuştu ve seferberlik anlayışıyla kentsel dönüşüm sürecini yürüteceklerine de dikkat çekti. 

İSTANBUL'DA 1.5 MİLYON KONUT TAŞINIYOR

Bakan Kurum, İstanbul'da 1 milyon 500 bin konutun dönüştürüleceği ili rezerv alana taşınacağını belirtti. 

İstanbul da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

Açıklamasında "İstanbul'da oluşturacağımız 2 alanda rezerv konutları üreteceğiz ve şehrin içindeki o 1 milyon 500 bin riksli binayı belirlediğimiz 2 rezerv alanı hem Anadolu hem Avrupa yakasına taşıyacağız" ifadelerine yer veren Murat Kurum, bu kapsamda yoğunluk azaltılarak kentsel dönüşüm projelerine hem afet bölgesinde hem de Marmara bölgesinde devam edeceklerinin altını çizdi. 

Kurum, "Sanayi alanlarını da depreme karşı güçlendirecek adımlarımızı atacağız" diye konuştu ve zemin olarak sağlam, güvenli alanlara yerleşimlerin başlatılacağını dile getirdi. 

İstanbul da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

Yeniden Hatay'a değinen Murat Kurum, "Kentin meclis binasını, tüm tarihi binalarını kapsayacak ve bu alanlarla beraber Asi Nehri'ni, tüm doğa güzellikleri, şehrin kültürünü koruyacak anlayışla, Hataylı kardeşlerimizin kültürel değerlerini içine alacak bir anlayışla master plan çalışmasına başladık" açıklamasında bulundu. 

14 milyon insanı etkileyen depremde yeni inşa çalışmalarında da daha önceki afetlerde olduğu gibi yine sözlerini tutacaklarını dile getiren Kurum, "Birçok üniversitelerimizle, bilim insanlarımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. En doğru zeminde, en doğru teknikle binaları inşa edeceğiz ifadelerine yer verdi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşların rızası kapsamında sürdürüleceğini aktaran Bakan Kurum, mağduriyet olmayacak şekilde kentin içinde yeni toplanma alanları yapılacağını ve burada yeni yerleşimin zemine uygun yeni teknolojilerle uygulanacağını dile getirdi.  

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı! Bakırköy ve Avcılar... Uzman isim peş peşe açıkladı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında tek tek açıkladı! İşte İstanbul'un ilçe ilçe risk haritası!


Geri Dön