27 / 04 / 2024

İstanbul’da satılan her 2 yeni konuttan birini yabancılar aldı!

İstanbul’da satılan her 2 yeni konuttan birini yabancılar aldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul genelinde markalı yeni konut projelerinde satılan her 2 konuttan birisini yabancıların aldığını söyledi.



Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul genelinde markalı yeni konut projelerinde satılan her 2 konuttan birisinin yabancı yatırımcılara gerçekleştiğini, İstanbul’da inşaat firmalarının yabancı müşteri pazarında talep gören semtlerde gayrimenkul projeleri geliştirmeyi tercih ettiğini değerlendirdi. 

İstanbul’da satılan her 2 yeni konuttan birini yabancılar aldı!

Türkiye gayrimenkul sektöründe mütekabiliyet yasasının çıktığı 2012 yılından itibaren uluslararası yabancı gayrimenkul yatırımcıların ilgisi giderek artmış ve son on yıllık süreçte çok hızlı bir gelişim kaydetmiştir. Geride bıraktığımız 2022 yılının ilk yarısında dünyada yaşanan ekonomik daralmaya rağmen 35 binin üzerinde konut satışı ile yabancıya satışta Türkiye tarihinin en yüksek dönemlerinden birisi olarak kayıtlara geçti. Yabancılara yapılan konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %81,8 artarak 8 bin 630 oldu. Haziran ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı %5,7 oldu. Türkiye’nin yabancıya sattığı konut adedi, küresel ekonomik krize rağmen hızla artarken, bu yıl Ocak – Haziran ayları arasında gerçekleşen yabancıya konut satışı geçen yılın ilk altı ayına göre %70 in üzerinde artış gösterdi.  Türkiye genelinde bu yılda yabancıların ilk tercihi ve en fazla konut satın aldığı il yüzde 45’lik payla İstanbul oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yabancıya konut satış verilerinde İstanbul öne çıkmaya devam ederken ilk sırayı 3 bin 906 konut satışı ile yine İstanbul aldı. İstanbul'u sırasıyla 2 bin 534 konut satışı ile Antalya ve 428 konut satışı ile Mersin izledi.
 


Geri Dön