06 / 05 / 2024

İstanbul’da suya zam mı gelecek? Su fiyatları artacak mı? İSKİ'den suya flaş zam talebi

İstanbul’da suya zam mı gelecek? Su fiyatları artacak mı? İSKİ'den suya flaş zam talebi

İSKİ, İstanbul’da kesintisiz hizmetin sürülmesi, yatırımların tamamlanması ve kentin ihtiyaç duyduğu yeni projelere başlanması için su fiyatlarında düzenlemenin şart olduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından, ‘’İstanbul’da suya zam mı gelecek?’’ sorusu gündem oldu.



Belli aralıklarla suya zam talep edildiğini anımsatan Mermutlu, bunun genel kurul tarafından uygun görülmediğini vurgulayarak, 2022 yılı bütçesinin 10 milyar 364 milyon Türk lirası olarak onaylandığını, ancak bunun şimdiden 15 milyar Türk lirasının üzerine çıktığını kaydetti. İstanbul’da verilen hizmetin kesintisiz devam edebilmesi, kentte ihtiyaç duyulan yeni projelere başlanabilmesi için su fiyatlarında düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu savunan Mermutlu, su fiyatlarına zam yapılması gerektiğini söyledi.

İstanbul’da suya zam mı gelecek? Su fiyatları artacak mı? İSKİ den suya flaş zam talebi

İSTANBUL’DA SUYA NE KADAR ZAM GELECEK?

Zam oranıyla ilgili bir çalışma olup olmadığı yönünde sorulan soruya da yanıt veren Mermutlu, çalışmaların devam ettiğini aktararak, yetkili arkadaşların bu yönde çalışmalar yaptığını belirtti. Sonrasında çalışmanın genel kurula sunulacağını ifade eden Mermutlu, kurulun ortaya çıkan oranları takdir edip, uygun olan zammı vermesini, umut ettiklerini anlatarak, İstanbul halkını en az rahatsız edecek bir zam oranı beklediklerini bildirdi.

İSKİ zam gündemiyle olağanüstü toplanacak

İSKİ'den Çatalca'daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

İSKİ'den 5 yıllık KDV birikimi! Faturalara yansıtılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön