29 / 04 / 2024

İstanbul'da taşınmalara yüz yüze eğitim dopingi!

İstanbul'da taşınmalara yüz yüze eğitim dopingi!

İstanbul Avrupa Yakasında taşınma sayısı geçtiğimiz senenin ilk dokuz ayına göre yüzde 16 yükselişle 426 bin 408 oldu. En büyük artış yüzde 19 ile Beylikdüzü, yüzde 15 ile Büyükçekmece'de kaydedildi.



İstanbul Avrupa Yakası’nda, okullarda yeniden yüz yüze eğitime geçilmesinin de etkisiyle, ocak-eylül süresinde 24 yaş altı yeni elektrik abone sayısı yüzde 45,2 yükseldi ve 38 bin 449 oldu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; CK Enerji Boğaziçi Elektrik tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şirketin 2016'dan bu yana düzenli şekilde hazırladığı Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 2021'e ait dokuz aylık sonuçları belli oldu. 

Rapora göre, geçtiğimiz senenin ocak-eylül döneminde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin etkisiyle büyük ölçüde ertelenen taşınma hareketi bu senenin aynı döneminde yeniden arttı. İstanbul Avrupa Yakası’nda taşınma sayısı söz konusu dönemde geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 16 yükselerek 426 bin 408 oldu. 

İstanbul da taşınmalara yüz yüze eğitim dopingi!

Söz konusu dönemde satılık ve kiralık gayrimenkule olan talep CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in yeni abonelik rakamlarında da görüldü. Okullarda yeniden yüz yüze eğitime geçilmesinin de etkisiyle 24 yaş altı yeni abonelerin sayısında yükseliş yaşandı. 2020 Ocak-Eylül döneminde 24 yaş altı yeni abone sayısı 26 bin 474 iken, bu senenin aynı döneminde yüzde 45,2 yükselişle bu sayı 38 bin 449 oldu.

İstanbul da taşınmalara yüz yüze eğitim dopingi!

- 24 yaş altı yeni aboneler şehir merkezlerini tercih etti

Geçtiğimiz senenin dokuz aylık döneminde 24 yaş altı 26 bin 474 yeni abonenin 1910’u konut sahibi, 24 bin 564’ü kiracı iken, 2021'in aynı döneminde 24 yaş altı yeni abonelerin 3 bin 268’i konut sahibi, 35 bin 181’i ise kiracı şeklinde kayıt yaptırdı.

Gençlerin kiracı olarak en çok tercih ettiği ilçe 5 bin 831 ile Esenyurt olurken onu 2 bin 840 ile Kağıthane, 2 bin 435 ile de Şişli takip etti. Bir önceki seneye göre oransal olarak en fazla yükseliş ise Beyoğlu, Bayrampaşa ve Beşiktaş ilçelerinde kaydedildi.

Konut sahibi olarak kayıt yaptıran 24 yaş altı yeni abonelerde ilk sırada 566 ile Esenyurt bulunuyor. Esenyurt'tan sonra 277 ile Sarıyer, 197 ile Başakşehir geldi. 

İstanbul da taşınmalara yüz yüze eğitim dopingi!

- 'Raporda ilk kez yeni abonelerimiz içinde gençler yer aldı'

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, teknolojiye gerçekleştirdikleri yatırımla abonelerinin taşınma hareketlerini yakından izleyerek, talep ve şikayetleri hızlıca yanıtladıklarını belirtti. 

İstanbul da taşınmalara yüz yüze eğitim dopingi!

Bu senenin ocak-eylül döneminde pandemiye rağmen taşınma hareketinin yeniden canlandığı ve elektrik tüketim rakamlarında da yükselişler kaydedildiğini belirten Bakal, "Avcılar, Bağcılar dışında Avrupa Yakası’ndaki tüm ilçelerde elektrik tüketimi yükseldi. Bu raporumuzda ilk kez yeni abonelerimiz içinde yer alan gençlerin ev sahipliği ve kiracılık durumları ile en çok hangi ilçeleri tercih ettiğini gösteren verilere de yer verdik. 24 yaş altı abonelerimizin sayısında bu yılın ilk dokuz ayında geçen yıla göre hem ev sahipliği hem de kiralamada büyük bir artış yaşandığını gördük. Bu gelişmede okullarda yeniden yüz yüze eğitime geçilmesi ve pandemi sürecinde memleketlerine giden gençlerimizin geri dönüşünün etkili olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Pandemi taşınmaları nasıl etkiledi?

Konut krizi nakliyecileri vurdu!

 


Geri Dön