01 / 05 / 2024

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artışı yaşanıyor. Dükkanlarını ve ofislerini şehir merkezinden uzak bölgelere taşıyan işletmeler, artan trafik ve lojistik sorunlarıyla karşılaşmanın yanı sıra insan kaynağı bulma zorlukları gibi nedenlerde İstanbul'un merkezindeki projelere yönelmeye başladı.



Son senelerde kent merkezinde kendini iyiden iyiye gösteren eski yapılaşma, İstanbul esnafını depreme dayanıklı, yeni projelerin inşasının bitirilmesiyle merkez dışına yöneltti. İnsan kaynakları sorunu, lojistik ve ulaşım sıkıntısındaki artış şimdilerde kent merkezine dönüş hareketini başlattı. 

Müşteri potansiyelinin yüksek olması, altyapının daha gelişmiş olması ve iş birliği fırsatlarının çeşitliliği gibi etkenler, işletmelerin yeniden merkeze yönelmesine katkıda bulunuyor. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Bayrampaşa’da hayata geçirdikleri AKTİM Çarşı – Ofis projesinin satış ofisinde, hareketliliğin sürdüğüne dikkat çeken Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, müşterilerde gözlemledikleri en büyük özelliğin İstanbul’un şehir merkezinde yeni proje arayışı içerisinde olmaları olduğunun altını çizdi ve "Ticaretlerini zaman yönetimiyle daha da hızlandırmak isteyen yatırımcılar, merkezdeki projelere yoğun talep gösteriyor" dedi. 

İstanbul da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

Ali Emre Bilgiç, mega kentin geniş bir nüfusa ve çeşitli demografik yapıya sahip olması sebebiyle  işletmeler için büyük bir müşteri potansiyeli taşıdığına vurgu yaptı. 

Açıklamasında "Kent merkezinde bulunan işletmeler, bu potansiyeli daha etkin bir şekilde değerlendirme şansı yakalıyor. Müşteri trafiğinin yoğun olduğu bu bölgelerde, işletmeler ürün ve hizmetlerini daha iyi tanıtabilir ve rakipleriyle karşılaştırabilir" ifadelerine yer veren Bilgiç, rekabet fırsatı için İstanbul gibi bir megakentte etkin ve zamanı yöneterek çalışabilmenin de oldukça önemli olduğunu belirtti. 

Aktim Çarşı -Ofis projesinde bugüne dek yüzde 40 oranında satış yaptıklarını da dile getiren Bilgiç, "Projemizin Bayrampaşa’da olması, yatay mimariyle dizayn edilmesi, yüksek katlı plazalar gibi giriş çıkış problemlerinin olmaması ve altyapı olanaklarının sağladığı faydalar sebebiyle tercih edildiğini gözlemliyoruz" dedi ve mega kentin yaşamının hareketlenmesinişn, ekonomiye hızlı kazanç elde edilebilmesi için, ticari projelerin bu detayların göz önüne alınarak hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. 

İstanbul da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

TİCARİ GAYRİMENKULLERE TALEP ARTIYOR 

31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla Türkiye'deki toplam faal esnaf işyerlerinin sayısı 2 milyon 441 bin 813 şeklinde tespit edildi. 

Bu rakamın yüzde 11,8'i İstanbul'da olurken, toplamda 287 bin 887 iş yer alıyor. Bu işletmelerin faaliyetlerine devam ettirebilmesi için kent merkezi arayışları artıyor, bu da ticari gayrimenkul taleplerinin özellikle şehir merkezlerinde artmasına sebep oluyor. 

Bakanlıktan gençlere müjde! Bir yıl boyunca ücretsiz! Başvurular e Devletten yapılacak!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesi yarın açılıyor!

En uygun konut kredisi veren banka Mart 2024! Tek tek açıklandı! Hemen aylık taksitlere ve faizlere bakın!


Geri Dön