07 / 07 / 2024

İstanbul'da yabancılara konut sayısı artacak!

İstanbul'da yabancılara konut sayısı artacak!

YABANCIYA konut satışı 2014 yılında geçen yıla kıyasla yüzde 56 arttı ve toplam 18 bin 959 konut, yabancıya satıldı.



İstanbul inşaatçılar Derneği (ÎNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, İstanbul son iki yılda hızla artan yabancı satışlarının, ivmesini artırarak sürdüreceğini söyledi. 



Yabancıların İstanbul'daki alımlarının geçen yü yüzde 230 oranında arttığım söyleyen Durbakayım, "Önceki dönemlerde Antalya ve Akdeniz bölgesinde yoğunlaşan yabancı alımlarında sadece tatil amacı ön plandaydı. 

Yabancı yatırımcüarın hayat tarzına uygun projelerin geliştirilmesiyle birlikte istanbul'daki konutlar ön plana çıktı. Böylece özellikle Körfez ülkelerinden gelen yabancı yatırımolar hem tatil hem de ticaret amaçlarım sürekli hale getirebüecek konut ihtiyaçlannı aynı anda karşıladılar. 



DÜZENLEME GEREK 

Yabancıya yıllık 40-50 bin konut satışına ulaşılacağım belirten Durbakayım, şunları söyledi: "Ancak bu öngörümüzün gerçekleşebümesi için öncelikle yabancı yatırımcıların çok önemsediği; değişmeyen bir imar planı üe kendi evlerinde misafir gibi oturma hissini ortadan kaldıran oturma izinlerinin kaldırüması gerekiyor. Yoksa her yıl büyük emek ve para harcayarak, ülke ülke dolaşıp fuar düzenleyerek gerçekleştirdiğimiz konut pazarlama ve ülke tanıtma girişimlerimiz heba olabilir. 

Nihayetinde unutmamamız gereken en önemli nokta şu olmalı. Bizler ülkemize döviz kazandırırken, sunduğumuz ürünümüzü yurtdışına göndermiyoruz. Yine ülkemizde kalıyor. Ayrıca satıştan soma sunduğumuz ürünün kullanılmasına yönelik hizmet ve yan ürünleri de yine kendi ülkemizde temin ederek ilk satış rakamından daha fazla döviz girdisi elde ediyoruz." 


Hürriyet Ek


Geri Dön