07 / 07 / 2024

İstanbulda artan konut satışları

İstanbulda artan konut satışları

YABANCIYA konut satışı 2014 yılında geçen yıla kıyasla yüzde 56 arttı ve toplam 18 bin 959 konut, yabancıya satıldı.

Uzmanından araziye ev yapmak isteyenlere uyarı: Her kuşun eti yenmediği gibi her tarlaya da ev yapamazsınız!

Hem sürekli artan konut fiyatları ve hem de şehirden uzak bir bölgede yaşama isteği, araziye ev yapımına talebi de artırdı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül araziye ev yapmak isteyenleri uyararak, önemli bilgiler verdi.

Konut sektörü artan maliyetlerle boğuşuyor! Fiyatlar neden yükseliyor?

Konut sektörü artan maliyetlerle boğuşuyor. İnşaat malzeme fiyatlarındaki artışlar, iş gücü kıtlığı projelerin bütçelerini zorluyor. Peki fiyatlar neden yükseliyor?

Barcelona'da konut krizi! Turistlere ev kiralanması yasaklanacak...

İspanya'nın Barcelona kenti Belediye Başkanı Jaume Collboni, şehirde 2028 senesine kadar turistlere daire kiralamanın yasaklanacağını açıklandı. Bu kapsamda Collboni, kararı 'artan konut maliyetlerini düşürerek konut krizini' çözmek için alacaklarını vurgulandı.

Ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi!  

Artan konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri nedeniyle ev almak gün geçtikçe zorlaşıyor. 1 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi 5 milyon lirayı geçiyor. Peki risk alıp ev alınır mı?

Ziraat Bankası'ndan aylık 2.158 TL taksitle 250 bin TL kredi fırsatı!

Ziraat Bankası, artan konut fiyatları ve kredi faizlerinin ev sahibi olmayı zorlaştırdığı bu dönemde, alıcılar için çekici bir finansman çözümü sunuyor. Bankanın yeni hayata geçirdiği ortak konut kredisi kampanyası, birden fazla kişinin beraber kredi çekerek konut sahibi olmalarını mümkün.

İstanbul'da 7+2 havuzlu villa mı, Ankara'da 5+1 penthouse mu? İşte iki ilin en pahalı satılık konutları!

Fahiş oranlarda artan konut fiyatları barınma krizini tetiklerken, İstanbul ve Ankara'nın en pahalı satılık evleri belli oldu. İstanbul'da 7+2 havuzlu villa ve Ankara'da 5+1 penthouse'un satış fiyatı arasında sadece 90 bin TL fark var. İşte ayrıntılar...

Satılamayan konutları yerel yönetimler alsın önerisi! 

Çin artan konut stoklarını azaltmak amacıyla yerel yönetimlerin satılamamış milyonlarca konutu satın almasının isteneceğini açıkladı. İşte detaylar...

Orman arazisine cephe arsa almanın avantajları ve dezavantajları!

Artan konut fiyatları arsa ve arazilere olan talebi de artırırken pek çok kişi de arsa yatırımları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, orman arazisine cephe bir arsa satın almanın avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı.

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Artan konut fiyatları, yüksek kiralar ve kredi faizlerinin tavan yapması nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, Çinliler’den konut krizine balkon ev çözümü geldi. Balkonların eve dönüştürüldüğü modelde yaşam alanı iyice küçüldü. Peki Türk vatandaşları bu modele ne dedi?

Arazi yatırımı için adres açıklandı: 150 ile 750 bin TL arasında parası olanlar dikkat!

Artan konut fiyatları yatırımcıları arsaya yönlendirdi.  Toprak yatırımcısı Aksel, elinde 150 bin TL ile 750 bin TL arasındaki parası olanlar için Muğla’daki o adresleri açıkladı. Arazi alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

ATEM Başkanı'ndan konut sorununa 17 maddelik çözüm!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son birkaç yıldır gündemden düşmeyen yüksek kiralar ve sürekli artan konut fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

İstanbulda artan konut satışları Haberi

İstanbulda artan konut satışları

İstanbul inşaatçılar Derneği (ÎNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, İstanbul son iki yılda hızla artan yabancı satışlarının, ivmesini artırarak sürdüreceğini söyledi. 



Yabancıların İstanbul'daki alımlarının geçen yü yüzde 230 oranında arttığım söyleyen Durbakayım, "Önceki dönemlerde Antalya ve Akdeniz bölgesinde yoğunlaşan yabancı alımlarında sadece tatil amacı ön plandaydı. 

Yabancı yatırımcüarın hayat tarzına uygun projelerin geliştirilmesiyle birlikte istanbul'daki konutlar ön plana çıktı. Böylece özellikle Körfez ülkelerinden gelen yabancı yatırımolar hem tatil hem de ticaret amaçlarım sürekli hale getirebüecek konut ihtiyaçlannı aynı anda karşıladılar. 



DÜZENLEME GEREK 

Yabancıya yıllık 40-50 bin konut satışına ulaşılacağım belirten Durbakayım, şunları söyledi: "Ancak bu öngörümüzün gerçekleşebümesi için öncelikle yabancı yatırımcıların çok önemsediği; değişmeyen bir imar planı üe kendi evlerinde misafir gibi oturma hissini ortadan kaldıran oturma izinlerinin kaldırüması gerekiyor. Yoksa her yıl büyük emek...