27 / 06 / 2024

Barcelona'da konut krizi! Turistlere ev kiralanması yasaklanacak...

Barcelona'da konut krizi! Turistlere ev kiralanması yasaklanacak...

İspanya'nın Barcelona kenti Belediye Başkanı Jaume Collboni, şehirde 2028 senesine kadar turistlere daire kiralamanın yasaklanacağını açıklandı. Bu kapsamda Collboni, kararı 'artan konut maliyetlerini düşürerek konut krizini' çözmek için alacaklarını vurgulandı.



Barcelona Belediye Başkanı Jaume Collboni dün yaptığı açıklamada, konut krizini çözmek, artan konut maliyetlerini düşürmek ve kentte yaşama hakkını sağlamak için 2028'e kadar turistlere ev kiralamanın yasaklanacağı ifade edildi. 

haberturk.com'da yer alan habere göre; Collboni, karar doğrultusunda Barcelona'da kiralanmak üzere onaylanmış 10 bin 101 konutun ruhsatlarının kademeli olarak iptal edileceğini ve 2029 itibari ile şehirde turistik apartman dairesi olmayacağını kaydedildi. 

Belediye Başkanı Collboni sosyal medyadan şu ifadeleri kullandı; "Barcelona'da yaşama hakkını garanti altına almak ve yıllardır yaşadığımız konut kriziyle etkin bir şekilde mücadele etmek istiyoruz. Bu neden ile belediye binasından harekete geçiyoruz: Barselona'da turistik apartman yok. Orada yaşamak için ev başına mevcut 10,101'i geri alacağız. Kentte uygun fiyatlı konutların teşvik edilmesini etkili kılmak için yüzde 30 standardını geliştiriyoruz. Yönetim, toplum ve emlak sektörü barınma hakkını korumak için güçlerini birleştirmelidir. Barcelona'da konuta öncelik veriyoruz." denildi.

Barcelona da konut krizi! Turistlere ev kiralanması yasaklanacak...

İSKAN BAKANINDAN TAM DESTEK

İspanya İskân ve Kentsel Gündem Bakanı Isabel Rodríguez García, Barcelona Belediye Başkanı Collboni'yi tebrik ederek "İşte tüm mesele bu, düzgün ve uygun fiyatlı konutlara erişimi garanti altına almak için her türlü çabayı göstermek. Tebrikler Jaume Collboni, bu görevde benim tam desteğime sahipsiniz. Barcelona beş yıl içinde şehirdeki turistik konutları ortadan kaldıracak" açıklamasında bulundu.

Collboni ise bakana yanıt vererek "Barcelona'nın konut politikalarına destek mesajınız için teşekkür ederiz. Biz Kent Konseyi olarak tüm sakinlerimizin makul ve uygun fiyatlı konutlara erişimini garanti etmeye kararlıyız. Barcelona ve İspanyol Hükümeti de şehirdeki toplu konut inşaatlarını artırmak için güçlerini birleştirmeye devam ediyor" diye konuştu.

Memurun ve dar gelirlinin krediyle ev alması imkansız! Konut krizi nasıl çözülür? 

Yeni düzenlemeler satılık ve kiralık ev fiyatlarını yaz sonunda uçuracak! Yeni konut krizi kapıda!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici: Ciddi bir konut krizi kapıda!

Konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi! Hangi şartlarda kiracılar evi göstermek zorunda? 

 


Geri Dön