28 / 04 / 2024

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.



Ülkemizin pek çok bölgesi, sonbahar aylarında yaşanan kuvvetli sağanak yağışlar sonrası sel nedeniyle oluşan su baskını riskiyle karşı karşıya kaldı. Her yıl hem ülke ekonomisine hem de afetzedelere ciddi maddi kayıplar yaşatan bu afet karşısında korunmanın en kolay çözümü ise konut sigortası yaptırmak.

Sigortam.net CEO’su Bora Uludüz, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Sel felaketleriyle sık karşılaşan bir coğrafyada yaşadığımızı daima hesaba katmamız gerekiyor. Konut Sigortası, sel felaketlerine karşı hem evleri hem de içerisindeki eşyaları güvence altına alan bir sistem. Tabi ki poliçe şartları ve poliçenin sağladığı teminatlar bu noktada çok kritik bir hal alıyor. Bu detaylara dikkat etmek lazım. Teminat bedelinde ucuza kaçarak yapılan bir Konut Sigortası, sigortalıyı tam anlamıyla güvence altına almayacaktır. Maddi kayıplara karşı gerçek bir güvence sağlayan sigorta ürününü seçebilmek için, öncellikle ihtiyaç duyulan poliçenin kapsamının müşterilere doğru şekilde anlatılması gerektiğine inanıyorum. Uzman sigorta danışmanlarımızla bu hizmeti müşterilerimize titizlikle sunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

SELE KARŞI KOLAYCA ÖNLEM ALIN 

Özellikle Kırklareli ve İstanbul’da yaşanan son sel felaketlerinden sonra konut sigortasına olan ilgi de artmaya başladı. Uludüz, konut sigortası poliçesinin depremin yanı sıra meydana gelebilecek yangın, hırsızlık, sel gibi tüm risklere karşı, poliçe şartlarına bağlı olarak hem evi hem de içinde yer alan tüm eşyaları koruma altına aldığını belirterek, “Son dönemde yaşanan sel felaketlerinin sadece İstanbul’da 600’e yakın konut ve 700 civarı iş yerine zarar verdiği hesaba katıldığında, bu ağır fatura karşısında sigortanın önemi daha somut biçimde ortaya çıkıyor. Sağlanan kapsamlı güvence sayesinde konut sigortası, sel ve su baskınlarından kaynaklanan hasarın yarattığı masrafları kısmen veya tamamen karşılayarak sigortalıya ağır ekonomik kayıplara karşı koruma sağlıyor. Ana teminatlar çoğu sigorta şirketinde benzerlik gösterse de konut sigortasının neleri kapsayacağı, hangi maliyetleri ve ne ölçüde karşılayacağı, satın alınan poliçenin ana teminat kapsamına ve ek teminatlarına bağlı olarak değişecektir” ifadesini kullandı.

 


 


 


Geri Dön